TRENER ZRINJSKOG

Rendulić uoči LASK-a: Na ove stvari se moramo adaptirati

Rezultat je aktivan, kako za njih, tako i za nas, istakao je šef stručnog štaba "Plemića"

Rendulić: Platili smo uvodnih 15 minuta. Anadolija

Anadolija

30.8.2023

Fudbaleri Zrinjskog spremni su za revanš susret plej-ofa Evropske lige u kojem za protivnika imaju LASK iz Linza. Prvi meč igran u Austriji okončan je rezultatom 2:1 u korist LASK-a.

Izdanje iz Linca, bez obzira na poraz, igračima i stručnom štabu Zrinjskog podiglo je moral pred uzvratni susret u Mostaru, jer su shvatili da razlika u kvalitetu, i ako je on na strani LASK-a, nije velika, te da predstavnik Austrije nije neprolazan.

Aktivan rezultat

- Ja bih rekao da smo platili tih 15 uvodnih minuta. Kasnije smo se stabilizirali, tu smo pokazali da možemo igrati s njima, bez obzira što oni imaju kvalitetu. Rezultat je aktivan, kako za njih, tako i za nas. 

Vjerujem da ćemo dati sve od sebe, pružiti dobru igru i pokušati proći dalje - rekao je na današnjoj konferenciji za medije trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

I dalje smatra da je LASK favorit za prolazak dalje.

- Moj dojam se nije promijenio. Oni jesu favoriti. Imaju blagu prednost. Mi smo vidjeli da možemo. Svi igrači su na dispoziciji, željni su dati maksimum i ja se nadam da će to biti dovoljno za prolaz. Ne vjerujem da će juriti grlom u jagode. 

Sigurno da će tu biti opreza. Neće doći s defanzivnom idejom. Naša ideja je zagospodariti terenom i kroz aktivnu igru postići pogodak što prije. Nadam se da bi taj pogodak mogao usmjeriti utakmicu - optimističan je Rendulić.

Nema lakih protivnika

Za igrače je novost igranje u Evropi tokom cijele polusezone. No, strateg ”plemića” vjeruje da će odgovoriti na pravi način.

- Nije lako kada u jednom takmičenju dominiraš, a u drugom ne. Igrači nisu na to navikli. U Evropi nema lakih protivnika. Na te se stvari moramo adaptirati - rekao je Rendulić.

Zrinjski ”kartoniranih” igrača nema. Nedostaju tek Zvonimir Kožulj i Slobodan Jakovljević, dok se Hrvoje Barišić vraća u tim.

- Sigurno da će Hrvoje zauzeti svoje mjesto na poziciji stopera. Imamo još dvojbe oko jedne ili dvije pozicije, to ćemo danas na treningu otkloniti - kazao je Rendulić.

Očekuje i ovog puta veliku podršku s tribina.

- Nema dileme, sjajna atmosfera je od prve evropske utakmice. Čak i u dvije domaće, pa očekujem pun stadion. Vrlo vjerovatno su karte rasprodane. Atmosfera će biti poticajna - zaključio je Rendulić.

Revanš utakmica plej-ofa Evropske lige Zrinjski – LASK igrat će se u četvrtak u 21 sat na mostarskom stadionu Pod Bijelim brijegom. U slučaju prolaska Zrinjski će postati prvi bh. klub koji će zaigrati u grupnoj fazi Evropske lige. U suprotnom, Plemići će evropski put nastaviti u grupama Konferencijske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.