TRENER ZRINJSKOG

Rendulić: Ponosan sam na igrače, zašto ne sanjati evropsko proljeće

Ja sam uvjeren da možemo u Evropi. Protiv svih ekipa smo imali period dominacije, rekao je Rendulić

Rendulić: Ponosan na svoje igrače. Anadolija

E. Ć.

31.8.2023

Fudbaleri Zrinjskog svoj evropski put će nastaviti u Konferencijskoj ligi nakon što su u revanšu plej-ofa Evropa lige nisu uspjeli pobijediti LASK (1:1).

Trener "Plemića" Krunoslav Rendulić je u izjavi nakon utakmice naglasio kako je ponosan na svoje fudbalere.

- Rezultatom nisam zadovoljan, ali kvalitetom kojom smo pokazali sam ponosan. Nažalost, imali smo cilj proći, ali nismo uspjeli. 

Golovi s distance

Bez obzira na to, poraz nas neće poljuljati i daje nam za pravo da ćemo u grupnoj fazi Konferencijske lige biti ozbiljni, skupljati bodove i zašto ne sanjati proljeće u Evropi.

Nažalost, u dvije utakmice primili smo tri gola s distance. Šut nismo dobro branili, ali ne mogu se oteti dojmu da smo na početku drugog dijela imali dvije obećavajuće situacije.

Ćuže je morao završiti šutom, ali imao je najbolje namjere. Ono što veseli, ekipa LASK-a nam nije stvorila nijednu priliku iz igre. Ako smo tako kvalitetnu ekipu limitirali na nula šansi, znači da smo kvalitetno odigrali - rekao je Rendulić.

Opasni za svakog rivala

Kazao je i kako se nada čak i evropskom proljeću, te da će Zrinjski biti opasan za svakog rivala.

- O uslovima za rad ne treba trošiti riječi, imamo to što imamo. Naši treneri su mađioničari jer izvlače maksimum. Moramo biti ponosni, naša priča ide dalje. U Evropi smo i tu je još šest utakmica i ako budemo ovakvi, bit ćemo opasni svima.

Ja sam uvjeren da možemo u Evropi. Protiv svih ekipa smo imali period dominacije. LASK je puno kvalitetnija ekipa od nas, a ako protiv njih možemo igrati, uz pojačanja možemo igrati ozbiljnu ulogu u grupnoj fazi Konferencijske lige - poručio je Rendulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.