NAPADAČ HERTE "PRELOMIO"

Želi BiH ispred Švicarske: Ako se Bosanci uozbilje, spreman sam

Uvijek sam govorio da sam otvoren za obje selekcije i vidjet ćemo ko će prvi da reaguje, rekao je Tabaković

Tabaković: U sjajnoj formi. Twitter

E. Ć.

11.9.2023

Haris Tabaković (29) ovog ljeta je dres bečke Austrije zamijenio onim berlinske Herte. 

Već na startu avanture u njemačkoj prijestolnici, Tabaković je pokazao da će biti veliko pojačanje. Do sada je postigao četiri pogotka u Cvajti, a prije nekoliko dana je govorio za ugledni "Kicker".

Naravno, jedna od nezaobilaznih tema bila je reprezentacija s obzirom na to da Tabaković može igrati za dva državna tima - Švicarske i Bosne i Hercegovine.

- Imam dva pasoša. Igrao sam za omladinske selekcije Švicarske i tu je moj dom. No, imao sam uvijek vezu s Bosnom i Hercegovinom, jer dva srca kucaju u mojim grudima.

N/FSBiH je pokazao interes, postoje neke formalnosti koje se moraju odraditi, ali sam spreman na to. 

Uvijek sam govorio da sam otvoren za obje selekcije i vidjet ćemo ko će prvi da reaguje. Ako su u N/FSBiH ozbiljni, spreman sam da igram za državu mojih roditelja - rekao je Tabaković za ugledni "Kicker".

Haris Tabaković je, osim za Hertu i Austriju Beč, igrao još za Austrija Lustenau, Diosgijor, Debrecen, Grashopers, Jang Bojs i Vil.

Od 2013. do 2016. je igrao za "U21" selekciju Švicarske i na 15 utakmica dao šest golova.

Podsjetimo, direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović je na predstavljanju selektora Mehe Kodre govorio i o Harisu Tabakoviću.

- U kontaktu sam s Harisom već dugo. Pratio sam njegove igre duži period. Znalo se da će mijenjati sredinu. Imamo dobre razgovore, kao što je javno izjavio ima volju da igra za BiH. Do njega je da se dokaže u novoj sredini, ali selektor odlučuje ko će biti pozvan - rekao je Misimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.