IMPRESIVNA BIOGRAFIJA

Realov ključni čovjek iz sjene: Španski kralj je pitao za njega, a Perez ga lično zvao da se vrati u Madrid

Nakon Reala je nakratko otišao u Inter i pomogao "Nerazurima" da osvoje prvi Skudeto poslije 11 godina i prekinu devetogodišnju dominaciju Juventusa

Pintus s Anćelotijem: Igrači ga podjednako vole i „mrze“. Twitter

E. Ć.

24.9.2023

Svijet voli pobjednike i želi zvijezde na naslovnicama. No, ni najveći heroji ne mogu sami uspjeti. Naročito ne u fudbalu koji je timski sport, a osim saigrača na terenu, potreban je sistem koji će stajati iza vas.

Kada govorimo o junacima iz sjene, nemoguće je da se ne spomene Antonio Pintus, italijanski kondicioni trener koji igračima Real Madrida „tjera suze na oči“.

Kada je Real pobijedio Juventus u finalu Lige prvaka 2017. bivši španski kralj Huan Karlos (Juan Carlos I) je sišao u svlačionicu Madriđana da čestita igračima, a onda je upitao: „Pintus, pa gdje je on?“.

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) je godinu nakon toga otišao iz Reala, a njegov nasljednik Džulen Lopetegi (Julen Lopetegui) je sa sobom doveo svoje saradnike, pa je Pintus otišao. No, iako nije bio u klubu, Real ga je i dalje plaćao.

Potom je otišao u Inter i bio jedan od najzaslužnijih ljudi što je Inter osvojio Skudeto nakon 11 godina čekanja i poslije devetogodišnje dominacije Juventusa (2021.).

Kada se Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) vratio u Real pretprošle sezone, od Florentina Pereza je tražio samo jedno – povratak Pintusa. Koliko je značajan za tim, govori činjenica da je Pitnusa lično nazvao Perez i tražio od njega da se vrati.

Pintusa igrači podjednako vole i „mrze“. On je sadist, kako su ga zvali u Čelziju, ali je drag kao ujak, kako je to jedne prilike rekao Fernando Morientes. A i novi igrač Reala Džud Belingem (Jude Bellingham) ga je dobro upoznao.

- Voli nas ubijati, to je valjda njegov posao - rekao je Belingem.

U poslu je od 1998., a do danas je bio u Čelziju, Udinezeu, Monaku, Juventusu, Vest hemu, Marseju, Palermu, Sandrlendu, dva puta Realu i Interu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.