LIGA NACIJA

"Zmajice" remizirale sa Slovenijom: Da nije bilo crvenog, pobijedili bismo

Već na startu drugog dijela isključenje je zaradila Glorija Slišković i to je poremetilo naš tim

Sa današnje utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

26.9.2023

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 1:1 u Zenici sa Slovenijom u utakmici drugog kola grupe B4 UEFA Lige nacija.

Bh. tim je imao terensku inicijativu, ali prvu veliku šansu Zmajice su imale u 22. minuti. Milena Nikolić je izašla sama prema protivničkom golu i iz povoljne pozicije loptu šalje pored gola. Maja Jelčić u 29. prolazi kroz sredinu i šalje loptu na desnu stranu za Eminu Ekić koja nije dobro zahvatila loptu i rezultat se nije mijenjao.

Izabranice Samire Hurem do prednosti dolaze u 40. minuti. Nakon akcije Marije Aleksić i Amele Kršo, ova druga šalje loptu u protivnički kazneni prostor gdje se najbolje snalazi kapitenka Milena Nikolić i postiže pogodak za 1:0.

Reprezentacija BiH od 48. minute ostaje sa 10 igračica na terenu jer Gloria Slišković zbog prekršaja dobija drugi žuti karton. Slovenke prvi put prijete u 53. kad Zara Kramžar pogađa prečku.

Slovenke izjednačuju rezultat u 59. kad Mateja Zver nakon dodavanja Lare Prašnikar preciznim šutem sa 15 metara postiže gol. Do kraja utakmice nije bilo izglednijih prilika za pogodak i susret je završen bez pobjednika.

Naredni meč u Ligi nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati na domaćem terenu 27. oktobra protiv Češke.

Hurem: Poremetio nas crveni karton. N/FS BiH

Komentar na utakmicu protiv Slovenije dala je selektorka Samira Hurem.

- Prije svega, želim da čestitam svojim igračicama, odigrale su jednu odličnu utakmicu. U prvom poluvremenu smo pokazali da smo tim, da imamo kvalitet i karakter. Imali smo nekoliko dobrih prilika i žao mi je što nismo napravili ubjedljiviju prednost.

Ovo su mlade igračice i crveni karton je sve poremetio. Da nije došlo do toga, sigurna sam da bismo osvojili tri boda. Međutim, odigrali smo i sa deset igračica veoma dobro, borili smo se. Ova ekipa zaslužuje podršku i zahvaljujem svima koji su bili uz nas.

Slično razmišlja i kapitenka Milena Nikolić.

- Napravile smo dobar rezultat i cure su pokazale kako se bori za ovaj grb i ovu državu. Imamo jako mlad tim, ali veliki potencijal i to je ova ekipa danas pokazala na terenu. Nažalost, crveni karton na otvaranju drugog poluvremena nas je poremetio.

Da smo bili kompletni do kraja utakmice sigurno bismo ostvarili pobjedu, jer smo tokom prvog poluvremena dominirali. Imali smo mnogo šansi koje nismo iskoristili. Ali smo zadovoljni, pružili smo maksimum i sigurna sam da ćemo sa ovom mladom ekipom napraviti dobre stvari u budućnosti - poručila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.