REKORD U ITALIJI

Italijanski gigant se prodaje za 1,3 milijarde eura

Na čelo kluba bi trebao doći investicioni fond iz Bahreina

Novi vlasnici na Đuzepe Meaci. AP

N. H.

27.9.2023

Italijanski gigant Inter bi mogao uskoro promijeniti vlasničku strukturu. Naime, ideja je da umjesto Kineza na čelu sa Stivenom Žangom (Steven Zhang) dođe investicioni fond iz Bahreina „ADSports TV“.

Italijanski mediji pišu da će Inter biti prodat za 1,3 milijarde eura, što bi bila rekordna prodaja jednog kluba u Italiji.

Žang već dugo želi prepustiti nekom mjesto, a to bi trebali biti Bahreinci, iako oni nisu željeli još ništa potvrditi.

Inter je već dugo tema prodaje, a sve je počelo za vrijeme pandemije COVID-19 kada je kompanija „Suning“ napravila velike gubitke i ugasila klub Đangsu. 

„Nerazuri“ su u prošloj sezoni poslovali u gubitku od 85 miliona eura, iako su igrali finale Lige prvaka, što je novi težak minus, ako se uzme u obzir da je godinu ranije bio 140 miliona.

Žang je uspio ugasiti požar kreditom od 51 miliona eura, plus sopstvenom finansijskom injekcijom od 86 miliona, ali situacija i dalje nije najpovoljnija.

Inter se trenutno nalazi usamljen na liderskoj poziciji Serije A sa maksimalnim učinkom, što je tri boda više od gradskog rivala, Milana, kojeg su u derbiju „razbili“ rezultatom 5:1 prije dvije sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.