NK ŠIROKI BRIJEG

Budimir: Ne mogu obećati pobjede, ali mogu da ćemo dati sve od sebe

Ovom utakmicom će se zatvoriti 9. kolo Premijer lige BiH

Trener Širokog Marijan Budimir i Marko Capan. Filip Kožul

FENA

30.9.2023

Fudbaleri Širokog Brijega u 9. kolu Premijer lige BiH odigrati će derbi na Grbavici protiv Željezničara, a susret je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 18 sati.

Trener Marijan Budimir osvrnuo se na događanja u prošloj utakmici i dodao kako su porazi sastavni dio fudbala.

Zahvalan navijačima

- Kroz medije se provuklo da nisam htio dati izjavu, a to nije istina. Bilo mi je važnije otići u svlačionicu utješiti igrače nakon prvog poraza, a kada sam se vratio nazad dati izjavu oni su već spremili opremu. Nešto slično je bilo i protiv Sarajeva, ali tada su me sačekali. Navijači su nas podržavali kroz sve ove utakmice i prepoznali su rad, želju i borbu na terenu, pa su zato i nakon poraza bodrili ekipu, a to samo veliki navijači mogu. Zahvaljujem se Škriparima i svim ostalim navijačima. Ne mogu obećati pobjede, bit će uspona i padova, ali mogu obećati da ćemo u svakoj utakmici dati sve od sebe i pokušati odigrati najbolje što možemo – naglasio je Budimir u svom uvodnom izlaganju.

Osvrnuo se na Željezničara i derbi koji slijedi na Grbavici.

- Željezničar je klub u kojem su navijači pokretačka snaga. Oni su u lošoj seriji rezultata, ali ne i igre. Od tih pet poraza koje su imali, izgubili su četiri pred sam kraj susreta. Vole se nadigravati i igrati otvoren fudbal, očekuje nas lijepa atmosfera, puno ljudi na stadionu i dobar travnjak. Dobro ćemo analizirati našeg protivnika i pripremiti se, a ja se nadam dobroj utakmici s naše strane i pozitivnom ishodu na kraju – kazao je Budimir.

Očekuje otvorenu igru

Mladi vezni igrač Marko Capan u najavi derbija na Grbavici kazao je kako očekuje otvorenu igru s obje strane i pravo fudbalsko nadmetanje.

- Pričao sam s igračima i oni govore da je na Grbavici svaku utakmicu atmosfera na najvećem nivou i zbog toga očekujem jedan dobar derbi. Široki i Željezničar su ekipe koje se vole nadigravati i igrati otvoren fudbal i zbog toga možemo očekivati zanimljivu utakmicu, pa neka bolji pobijedi – rekao je Capan

Dodao je kako su ga u Širokom Brijegu svi lijepo dočekali te da mu je žao što je propustio utakmicu protiv Borca i što nije bio na raspolaganju treneru i ekipi

- Odkad sam došao ovdje ekipa me je prihvatila kao da sam tu godinama i na tome sam im zahvalan. Prošlu utakmicu nisam igrao i jako mi je žao što nisam mogao pomoći saigračima. Međutim, dolazi novi derbi i to je prilika za mene i ekipu da pokažemo najbolje što znamo. Nadamo se povoljnom rezultatu na Grbavici – kazao je igrač Širokog.

Ovom utakmicom će se zatvoriti 9. kolo, a sudit će je Ermin Sivac iz Zenice sa pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem iz Tešnja i Davorom Vukašinovićem iz Rogatice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.