LIGA PRVAKA

Tores donio pobjedu Barceloni, Zvezda se spasila poraza u Beogradu

Mančester siti očekivano slavio protiv Lajpciga, Borusija i Milan odigrali jedinu utakmicu bez golova

Sa utakmice u Portu. AP

E. Ć.

4.10.2023

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 2. kolo grupne faze Lige prvaka.

Barcelona je slavila na gostovanju kod Porta (1:0), Siti kod Lajpciga (3:1), Njukasl je na svom terenu uvjerljvo savladao PSG (4:1), a jedini meč na kojem nije bilo golova odigrali su Borusija Dortmund i Milan.

Zvezda se spasila poraza protiv Jang Bojsa u finišu meča. Vodili su Beograđani, a onda je uslijedio preokret Švicaraca. No, iz Srbije nose samo bod.

Trijumf Kataloncima donio je rezervista Feran Tores (Ferran Torres) u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. 

Prethodno je u 34. minuti zamijenio povrijeđenog Roberta Levandovskog (Lewandowski) i ispostavit će se kao odlična zamjena Ćavija Ernandeza (Xavi Hernandez).

Počelo je sjajno za Zvezdu u Beogradu. Endiaje (Ndiaye) je donio prednost u 35. minuti. No, ponovo je bilo loše otvaranje drugog dijela, baš kao i na Etihadu. 

Filip Ugrinčić je poravnao rezultat u 48., a u 61. je Iten donio preokret švicarskom predstavniku. Nije se Zvezda predavala, a poraza se spasila u 88. minuti kada je Osman Bukari lukavo kaznio neopreznost gostujućeg golmana.

Siti je slavio na krilima golova Fila Fodena (Phil), Hulijana Alvareza (Julian) i Džeremija Dokua (Jeremy), dok je Openda bio strijelac za Lajpcig.

Njukasl je nokautirao PSG po povratku Lige prvaka na Sent Džejms Park.

Golove su postigli Migel Almiron (Miguel), Den Brn (Dan Burn), Šen Longstaf (Sean Longstaff) i Fabijen Šer (Schar), dok je utješni gol Parižana bio djelo Lukasa Ernandeza (Lucas Hernandez).

Svi rezultati: 

Porto - Barcelona 0:1

Lajpcig - Mančester siti 1:3

Njukasl - PSG 4:1

Borusija Dortmund - Milan 0:0

Crvena zvezda - Jang Bojs 2:2

Seltik - Lacio 1:2

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.