KVALIFIKACIJE ZA EURO

Srbija došla na korak od Evropskog prvenstva: Sjajni Mitrović prevelik zalogaj za Crnu Goru

Sjajna utakmica je odigrana na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu

Mitrović: Heroj Srbije - Avaz
Odlična utakmica u Beogradu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
N. H.

17.10.2023

Fudblaska reprezentacija Srbije pobijedila je na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu selekciju Crne Gore rezultatom 3:1. 

Srbija je povela već u 9. minuti sjajnim pogotkom Aleksandra Mitrovića. Srbijanski napadač je primio loptu na 25 metara od gola, a onda zaobišao jednog i ostavio tri igrača na leđima.

Nakon toga pogodio je sjajnim udarcem vanjskim dijelom stopala, popularnom trivelom. 

Nisu dugo Srbijanci proveli u vodstvu, pošto je Stevan Jovetić donio poravnanje u 36. minuti pravom bombom nakon kontre u tri poteza crnogorskih fudbalera. 

Treba napomenuti i odličnu asistenciju Adama Marušića koji je poslao loptu iza leđa defanzivaca Srbije i odlično namjestio gol Jovetiću.

Mreže su mirovale do 73. minute, a onda je na scenu ponovo stupio Aleksandar Mitrović sa svojim novim golom. Samo četiri minute kasnije Dušan Tadić je pogodio za potvrdu pobjede domaće reprezentacije.

Utakmicu je obilježio i jedan incident, u kojem su navijači Srbije ukrali zastavu gostujućim navijačima, a kako prenose srbijanski mediji došlo je i do ozbiljnog sukoba crnogorskih navijača sa policijom nakon toga.

Ovom pobjedom Srbija je skoro pa sigurno osigurala plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, pošto sada imaju 13 bodova, isto koliko i Mađarska, što je pet više od Crne Gore kojoj su ostale dvije utakmice. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.