"UZDAM SE U BOGA"

Nejmar: Ovo je najgori trenutak u mom životu

Pretragama je ustanovljena povreda prednjeg križnog ligamenta i meniskusa

Nejmar je s terena iznesen na nosilima. AP

H. J. I.

19.10.2023

Nejmar je tokom utakmice koju je igrao za Brazil u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pretrpio povredu zbog koje će vjerovatno propustiti ostatak sezone. 

Prisilna pauza

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela pao je na travnjak i zatražio pomoć. S terena je iznesen na nosilima, a pretragama je ustanovljena povreda prednjeg križnog ligamenta i meniskusa.

Prognoze govore o prisilnoj pauzi od šest do devet mjeseci, što znači da će Nejmar vjerovatno propustiti Copa Americu i novu šansu da s Brazilom dođe do velikog rezultata. 

Od 2010., otkako je brazilski reprezentativac, osvojio je tek Kup konfederacija 2013., a prije dvije godine njegova je ekipa izgubila finale Copa Americe od Argentine.

Upitno kada će ponovno zaigrati za Al Hilal

Odnedavno je i igrač Al Hilala. Klub iz Saudijske Arabije za dovođenje jedne od najvećih zvijezda svjetskog nogometa platio je Paris Saint-Germainu 100 miliona eura, a za dvogodišnju saradnju obećao Nejmaru 320 miliona. Upitno je kad će ga klupski navijači ponovno vidjeti u dresu.

Tešku povredu i novu pauzu prokomentirao je na društvenim mrežama. 

- Ovo je žalostan trenutak, najgori u mom životu. Znam da sam jak, ali ovaj put trebat ću još i više podršku prijatelja i porodice. Nije lako prolaziti kroz povredu i operaciju i to samo četiri mjeseca nakon oporavka. Uzdam se u Boga i ostavljam sve u njegovim rukama. Hvala na podršci i porukama podrške - napisao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.