INTERESANTAN PRIJEDLOG

Gvardiola ponudio rješenje: Evo kako i Haland i Mesi da dobiju Zlatnu loptu

Dodjela Zlatne lopte je na programu 30. oktobra, a Norvežanin i Argentinac su dva glavna kandidata da tu nagradu ponesu kući

Gvardiola: Pokazao koliko cijeni Mesija. AP

N. H.

20.10.2023

Pep Gvardiola (Guardiola), menadžer Mančester sitija, govorio je na konferenciji za medije prije utakmice sa Brajtonom, a tu mu se postavilo pitanja za koga on smatra da bi trebao dobiti Zlatnu loptu, najprestižniju individualnu nagradu u svijetu fudbala.

Erling Haland (Haaland) i Lionel Mesi (Messi) su dva glavna favorita za tu nagradu. Norveški napadač je osvojio trostruku krunu sa Mančester sitijem, dok se Argentinac popeo na tron svijeta sa svojom reprezentacijom.

Gvardiola je bio dosjetljiv pa je ponudio rješenje velikog problema, u kojem je još jednom pokazao koliko cijeni Lionela Mesija, ali i svog igrača.

- Uvijek sam govorio da bi Zlatna lopta trebala imati dvije sekcije, jednu za Lionela Mesija, a drugu za sve ostale fudbalere. Haland bi je trebao osvojiti ove godine. Osvojili smo trostruku krunu, postigao je milion golova. Volio bih da je Erling osvoji, ali Mesi... On je osvojio Svjetsko prvenstvo - rekao je Gvardiola.

Dodjela Zlatne lopte je na programu 30. oktobra, a osim njih dvojice tu su još brojni kandidati, mada se njima daju šanse u promilima da će ponijeti ovu nagradu kući. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.