SRETNO "ZMAJICE"

Bh. fudbalerke protiv Češke nastavljaju takmičenje u UEFA Ligi nacija

Za nas je svaki bod jako bitan, poručila je Hurem

Sa treninga "Zmajica" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
E. Ć.

25.10.2023

Ženska „A“ fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak u Trening centru NS/FS BiH u Zenici dočekuje Češku u susretu UEFA Lige nacija.

To je ujedno i susret prve dvije ekipe u grupi B4, gdje je Češka ostvarila dvije pobjede protiv Slovenije i Bjelorusije, dok su „Zmajice“ slavile protiv Bjelorusije 2:1, a sa Slovenijom su remizirale 1:1.

Selektorica Samira Hurem očekuje bodove iz ovog meča:

- Za nas je svaki bod jako bitan. U prethodne dvije utakmice smo osvojili 4, malo nam je nedostajalo da to bude 6. Češka je na prvoj poziciji sa dvije pobjede. Analizirali smo njihovu igru, radi se o kvalitetnoj ekipi i bit će veoma zahtjevno. 

Raduje nas što je prva utakmica u Zenici gdje uz podršku publike očekujem da odigramo kvalitetan meč. Vjerujem u ove igračice i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata.

Hurem: Vjeruje u povoljan rezultat. N/FSBiH

Reprezentativka Minela Gačanica obećava kvalitetan nastup pred domaćom publikom:

- Otvorili smo jako dobro Ligu nacija. Češka jeste favorit i imaju maksimalan učinak, ali mi imamo prednost domaćeg terena, naše publike koja će sigurno doći u što većem broju da nas podrži. Nadamo se pobjedi i dobrom rezultatu.

Gačanica: Imamo prednost domaćeg terena. N/FSBiH

Utakmica će biti odigrana u petak, 27.10. u 14:30 sati, a ulaz za publiku je slobodan. „Zmajice“ pozivaju sve navijače da ih podrže u ovom veoma važnom susretu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.