PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo i Borac remizirali: Novi derbi kola i novi gol u posljednjim sekundama

Sarajevo je izgledalo veoma loše u većem dijelu susreta sa Banjalučanima

Detalj sa utakmice Sarajevo - Borac. FK Sarajevo

5.11.2023

Fudbaleri Sarajeva su dočekali banjalučki Borac u posljednjoj utakmici 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Gosti su već u prvoj minuti zaprijetili, da bi u 2. preko Nišića došli u vodstvo. 

Nišić je primio loptu na ivici šesnaesterca, prišao je golu, a onda snažnim udarcem pogodio tik iznad glave golmana Šahinovića. 

Sarajevo je imalo već u 8.minuti priliku da dođe do poravnanja, ali je Hasić iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Do kraja prvog poluvremena Sarajevo je imalo nekoliko pokušaja, ali vrlo blijedih ka golu Borca. 

Sarajevo je u drugih 45 minuta ušlo mnogo ozbiljnije i redale su se prilike pred golom Mijatovića. Hasić je na samom početku uspio doći u odličnu šansu za gol, nakon što je zaobišao golmana Borca, ali je Herera izbacio tu loptu sa gol linije. 

Međutim, Banjalučani su se uspješno branili i vrebali svoje prilike iz kontranapada. 

Najbolju je svakako imao Lukić u 74. minuti nakon velike pogreške defanzivca Sarajeva Aničića, ali Lukić je previše bio nonšalantan i nije uspio poduplati prednost svoje ekipe. 

Sarajevo je novi život dobilo u 82. minuti kada je Nikola Pejović dobio crveni karton zbog veoma oštrog starta nad Čatakovićem. 

Fransis Kjeremeh (Francis Kyeremeh) je imao najbolju priliku za Sarajevo u 89. minuti, kada je poslije odlične akcije Beganovića i Vrančića šutirao iz šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola.

Nakon njega je i Beganović prijetio golu Banjalučana, poslije uigrane akcije iz slobodnog udarca, ali uspjeli su gosti da sačuvaju svoju mrežu. 

Sarajevo je došlo do poravnanja u samom finišu utakmice nakon što je Aničić pogodio u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, poslije jedne akcije koja nije izgledala kao da će rezultovati ikakvom ozbiljnom akcijom. 

Nakon ove utakmice Borac je i dalje prvi sa 30 osvojenih bodova u 13 kola, dok je Sarajevo 3. sa 24 boda. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.