LEGENDARNI NAPADAČ

Miljenik "Rosonera" ne može bez svojih: Ibrahimović se vraća u Milan

Šveđanin je raspametio navijače objavom na društvenim mrežama, a posebno

Zlatan Ibrahimović. AP

N. H.

7.11.2023

Zlatan Ibrahimović se vraća u Milan, a tim potezom je još jednom pokazao koliko voli „Rosonere“. Ibrahimović je u tužnom rastanku napustio italijanskog giganta na kraju prošle sezone, nakon čega se i oprostio od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Međutim, čuveni švedski napadač se sada vraća u Milan, ali ne u funkciji u kojoj bi ga očekivali. Italijanski mediji još uvijek nisu uspjeli otkriti o kojoj se funkciji radi, ali pretpostavlja se da će imati jednu od ključnih uloga u sportskom segmentu tima i da će sarađivati sa trenerom Stefanom Piolijem.

Uzbuđenje je doživjelo vrhunac kada je Šveđanin sa porijeklom iz BiH objavio fotografiju koja odbrojava vrijeme uz kratku poruku „tic tac tic tac“. 

Navijači "Rosonera" su ga obasuli komentarima podrške zbog ove odluke, a već je i poznato da je on jedan od omiljenih fudbalera navijača sa južne tribine stadiona San Siro.

Pioli je govorio kako se raduje saradnji sa Ibrahimovićem, dok je golman Majk Manjan (Mike Maignan) kazao da su slabiji rezultati Milana rezultat odlaska lidera poput Ibrahimovića iz kluba.

Sada se njihov lider u svlačionici vraća, a poznato je da je itekako sposoban motivisati svoje saigrače u krucijalnim momentima. Ono najbitnije, Ibrahimović se vraća svijetu fudbala, koji bez njega nije bio isti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.