PODIGAO VELIKU PRAŠINU

Nakon misteriozne smrti fudbalera iz Rusije, oglasio se njegov otac: Postoji snimak koji može dokazati što se dogodilo

Lesin je u karijeri nosio dres nekolicine ruskih niželigaša, a 2020. godine odlučio je okačiti kopačke o klin

Lesin pronađen mrtav. sport.cap.ru

Z. K.

9.11.2023

Aleksej Lesin, 30-godišnji fudbaler iz Rusije, pronađen je mrtav 6. novembra, a samo nekoliko dana kasnije oglasio se njegov otac i jednom izjavom podigao veliku prašinu u tamošnjoj javnosti.

Odlazak u lokal

Lesin je, navodno, izgubio život u noćnom izlasku s ekipom, no njegov otac tvrdi da postoji snimak koja može dokazati što se tačno dogodilo njegovu sinu.

- Pregledom je utvrđeno da je Aleksej umro od gušenja. Utopio se, a istragom je utvrđeno da je s ekipom bio u jednom baru do tri sata ujutro. Kad se lokal zatvorio, otišli su u drugi, ali moj sin nije mogao ući zbog kodeksa odijevanja - otkrio je njegov otac pa nastavio:

- Suigrači su mu htjeli pozvati taksi da ga odveze kući, ali on je to odbio i rekao da će ih pričekati. Otišao je u drugi lokal, iz kojeg je izašao u pet ujutro i krenuo prema moru. Pronađen je oko osam sati, a postoje čak i snimci kako leži na obali. Kamere su po cijeloj obali, tu bi se sve trebalo vidjeti - poručio je.

Mali fudbal

Lesin je u karijeri nosio dres nekolicine ruskih niželigaša, a 2020. godine odlučio je okačiti kopačke o klin i posvetiti se malom fudbalu, prenosi tamošnji Sport-Express.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.