NAVIJAČI "PLAVIH"

"Manijaci" poslali poruku fudbalerima Željezničara: Prešli ste prag tolerancije, manekeni

Je li ovako sraman i bezobrazan pristup način da nam se zahvalite za podršku koju ste do sada dobijali, pitaju se "Manijaci"

Manijaci: Razočarani pristupom igrača. N. Šaljić

E. Ć.

4.12.2023

Najvatrenija grupa navijača FK Željezničar, popularni "Manijaci", oglasili su se nakon što su ih fudbaleri ponovo razočarali i izgubili na gostovanju kod Tuzla Cityja (3:0) u 16. kolu Premijer lige BiH.

- Tolerancija navijača, kada je u pitanju podrška fudbalerima, ima svoj prag, koji su igrači Želje prešli u Tuzli.

Još jedno neprijatno iznenađenje

Manekeni na terenu, čast izuzecima, priredili su nam još jedno neprijatno iznenađenje u nizu.

Je li ovako sraman i bezobrazan pristup način da nam se zahvalite za podršku koju ste do sada dobijali?

Na ovom primjeru se potvrdilo da su igrači ''kvarljiva roba'', ali s druge strane je dobro da navijači Želje vide i shvate s kim imaju posla i da se ne trebaju vezivati za njih. Ostavimo ih sada po strani - navode "Manijaci".

Sa ovim porazom Željo se primakao dnu tabele i jasno je da izlaz iz ove krize nimalo neće biti lagan posao.

- Kada se redaju pobjede ili kada Željo igra u Evropi stadion je pun ili skoro pun i to je razumljivo, dok kada ''brod počne da tone'' stadion se polahko prazni, e to je trend koji treba da zaustavimo i da pokažemo da smo mi tu i kada je najteže i da smo baš tada najzagriženiji! 

Utakmica protiv Posušja je bila dobar putokaz za ovo što se piše iz razloga jer je kop bio pun, ali navijači sa ostalih tribina mogu i moraju bolje i trebaju se ugledati na Jug! Ovo je posljednja domaća utakmica u ovoj godini na našoj Grbavici, ne smijemo podbaciti sa posjetom.

Nema izgovora

Pored toga što je derbi utakmica pred nama rezultatski veoma bitna, također je bitna i što na njoj Manijaci tradicionalno obilježavaju rođendan grupe. Iskoristit ćemo ovu priliku da pozovemo sve navijače Želje koji se na neki način osjećaju Manijacima da nam se pridruže u kopu, jer tu im je i mjesto odakle najviše mogu pomoći klubu.

Također razlog više za dolazak na Jug je i to što je ovo možda i posljednja utakmica na ovoj/staroj Južnoj tribini, prije njene rekonstrukcije, koja će nadamo se početi na pauzi.

Utakmica se igra u petak sa početkom u 18:00 h.

Ne kasnite sa ulaskom na stadion! Poslije posla, škole, treninga, prije večernjeg izlaska – pravac Grbavica, pravac Jug - poručili su "Manijaci".

Podsjetimo, Željezničar u petak dočekuje ekipu Veleža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.