ČEGA SE DOSJETIO

Murinjo ostao sa deset igrača na terenu: Golmanu poslao poruku preko dječaka

Portugalski je trener otkinuo komad papira te na njega hemijskom napisao i nacrtao kako želi da njegova ekipa igra do kraja

Murinjo golmanu poslao poruku preko dječaka. Platforma X

H. J. I.

11.12.2023

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 15. kola italijanskog nogometnog prvenstva Roma i Fiorentina su odigrale 1:1. Roma je povela u samom otvaranju utakmice kada je Lukaku u 5. minuti glavom u mrežu proslijedio ubačaj Dibale (Dybala), ali na kraju mora biti zadovoljna i bodom jer je susret okončala s dva igrača manje.

Još kod rezultata 1:0 u 64. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je Zalevski (Zalewski), a samo dvije minute potom je Martinez Kvarta (Quarta) sjajnim udarcem glavom poravnao na 1:1. U 87. minuti je zbog preoštrog starta izravni crveni karton dobio i Lukaku, ali Fiorentina u preostalom vremenu nije uspjela postići pobjednički pogodak.

Trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) u svom je stilu odreagirao na takav razvoj događaja. Portugalski je trener otkinuo komad papira te na njega hemijskom napisao i nacrtao kako želi da njegova ekipa igra do kraja. Poruku je sakupljač lopti odnio do golmana Ruija Patricija.

Nakon utakmice Murinjo nije htio komentirati ništa. Obaveznu konferenciju za medije nije odradio, a nije se ni oglasio niko iz Rome. Klub za ovakav odnos prema medijima vjerovatno čeka kazna italijanskog saveza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.