BH. STRUČNJAK

Jakirović trpi žestoke kritike, a evo kako izgleda tabela HNL-a od njegovog dolaska u Dinamo

Ovo je jedna od najturbulentnijih polusezona u novijoj historiji "Modrih", a u centru pažnje se našao Sergej Jakirović

Jakirović: Zapravo, nije to toliko loše. Vjeran Žganec-Rogulja / Pixsell

E. Ć.

11.12.2023

Fudbaleri Dinamo Zagreba u četvrtak igraju meč 6. kola Konferencijske lige, pa za vikend imaju derbi protiv Hajduka nakon čega će na pauzu.

Ovo je jedna od najturbulentnijih polusezona u novijoj historiji "Modrih", a u centru pažnje se našao bh. stručnjak Sergej Jakirović. 

Užarena klupa

Nakon smjene Igora Biščana preuzeo je užarenu klupu. Ekipu je preuzeo nakon ispadanja od AEK-a. U prvoj utakmici pobijedio je Spartu 3:1 u kvalifikacijama za Evropa ligu, pa Rijeku 2:1, da bi u Pragu izgubio 4:1 i tako ispao iz Evropa lige u Konferencijsku ligu.

Potom je nanizao pet pobjeda, a onda je izgubio od Hajduka (1:0), pa ostao i bez povrijeđenog Brune Petkovića. Tada je Dinamo upao u krizu, zaredom je izgubio od Balkanija, Gorice i Plzena, te dobio Istru.

U novembru je krenuo remijem s Varaždinom, porazom od Plzena i remijem sa Rijekom. Imao je tri pobjede na tih deset utakmica. 

Virtualna tablica

Ranije su zbog sličnih rezultata "skidali glave" trenerima Dinama, ali je uprava ovog puta stala iza Jakirovića koji je imao mnogo problema sa povredama svojih igrača.

Trpio je ogromne kritike navijača, ali uprkos svemu, od dolaska Jakirovića Dinamo je najbolja ekipa HNL-a. Na virtualnoj tablici HNL-a od 7. do 18. kola Dinamo je osvojio najviše bodova.

U 13 utakmica na klupi "Modrih" u HNL-u Jakirović je upisao devet pobjeda, dva remija i dva poraza te osvojio 29 bodova, četiri više od Hajduka i šest više od Rijeke, prenosi Index.hr.

Tabela HNL-a od dolaska Jakirovića u Dinamo. Index.hr

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.