FUDBALSKA BAJKA

Sjajna priča iz Rima koja nije ostavila ravnodušnim ni velikog Murinja: "Morao sam pobjeći u svlačionicu da ne zaplačem"

Pisili je veliki navijač Rome, od 9. godine u klubu, a sinoć je na svom debiju dao gol

Murinjo: Dao priliku 19-godišnjaku. Platforma X

E. Ć.

15.12.2023

Fudbaleri Rome jučer su pobijedili Šerif iz Tiraspola za 3:0 u 6. kolu Evropa lige, a jedan od strijelaca bio je Nikolo Pisili (Niccolo Pisilli, 19), dijete kluba koje je umalo rasplakalo velikog Žozea Murinja (Jose Mourinho).

Romi ni ova visoka pobjeda nije donijela prvo mjesto u grupi jer je ono pripalo praškoj Slaviji koja je "razbila" Servete našeg Miroslava Stevanović (4:0). No, Roma je prošla dalje i nastavlja svoj put u Evropa ligi, takmičenju u kojem je prošle sezone igrala finale.

Po gol su dali Romelu Lukaku i Andrea Beloti (Belotti), ali "slavu" je ukrao mladi Nikolo Pisili.

Murinjo ga je na teren poslao u 72. minuti, a Pisili je svoj prvi gol za voljenu "Vučicu" dao u nadoknadi meča. 

Pisili: U Romi od 9. godine. Platforma X

Bio je to sjajan trenutak za prvjenac djeteta Rome. Pisili je u klubu od svoje 9. godine, a trenutno je član omladinskog tima, Romine Primavere.

Murinjo ga je pozvao za ovaj meč usljed izostanaka brojnih povrijeđenih igrača, a ovaj rođeni navijač Rome nije mogao obuzdati emocije kada je postigao gol na debiju.

- Ova emocija je neopisiva. Ovo je san koji imam cijeli život, navijam za Romu od malih nogu. Postizanje golova na ovom stadionu, sa ovim dresom, je nešto što nisam mogao ni zamisliti - rekao je Pisili nakon utakmice.

Zbog bajkovitog trenutka za Pisilija zamalo je zaplakao i veliki Žoze Murinjo.

- Nevjerovatna je radost vidjeti dječaka kao što je on kako plače nakon što je postigao gol. Čak sam morao pobjeći u svlačionicu da se zaustavim da ne zaplačem - poručio je Murinjo nakon utakmice.

Pisili: Ispunio san. Platforma X

Inače, Nikolo Pisili je po vokaciji veznjak. Ove sezone je za Rominu Primaveru odigrao deset utakmica i dao jedan gol, uz jednu asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.