BORBA ZA ZLATNU KOPAČKU

Al Nasr "razbio" Al Itihad, Ronaldo blizu velikog podviga

U leđa mu gledaju Kejn, Mbape i Haland iako ima 38 godina

Ronaldo: Slavio protiv Benzeme. Platforma X

E. Ć.

26.12.2023

Fudbaleri Al Nasra uvjerljivo su slavili kao gosti protiv Al Itihada u zaostalom susretu 17. kola saudijskog prvenstva sa 5:2.

Bio je to susret dvojice bivših saigrača iz Real Madrida Kristijana Ronalda (Cristiano) i Karima Benzeme, a razloga za slavlje imao je Portugalac.

Al Itihad je poveo preko Abderazaka Hamdalaha u 14., a onda je Ronaldo iz penala poravnao rezultat u 17. minuti. Taliska (Talisca) je u 38. donio preokret Al Nasru.

Hamdalah je ponovo postigao gol za Al Itihad u 52. minuti, a posao svojim saigračima otežao je Fabinjo (Fabinho) koji je u 67. minuti zaradio isključenje.

Još jedan penal je u gol pretvorio Ronaldo, a do kraja je dva puta pogodio Sadio Mane, u 76. i 82. minuti.

Što se Ronalda tiče, kapiten Al Nasra je postigao dva gola i stigao do brojke od 53 pogotka u kalendarskoj 2023. godine. Tako je ovaj 38-godišnjak došao nadomak Zlatne kopačke, jer mu u leđa gledaju Hari Kejn (Harry Kane) i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) koji više nemaju utakmica ove godine (52).

Jedino ga može ugroziti Erling Haland (Haaland) koji je postigao tri pogotka manje, a ima dva meča za odigrati do kraja kalendarske godine. Ronaldo će do kraja 2023. igrati još protiv Al Tavona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.