SPORTSKI DIREKTOR

Ibričić komentarisao transfere Sarajeva: Najavio odlaske šest prvotimaca

Dosad smo doveli ukupno pet igrača, a može se desiti još jedan-dva maksimalno dolaska i isto toliko odlazaka, istakao je

Senijad Ibričić: Sportski direktor Sarajeva. FK Sarajevo

N. H.

9.1.2024

Senijad Ibričić, sportski direktor FK Sarajevo, komentarisao je početak priprema Bordo kluba, posebno se osvrnuvši na transfere kluba sa Koševa. 

Ibričić je najavio početak priprema u razogovru za zvaničnu stranicu kluba, poručivši kako se raduje što su igrači odmorni. 

- Danas zvanično počinjemo s radom i u novu godinu smo ušli današnjim danom. Već danas imamo prvi trening i najbitnije je da su svi igrači došli, da su zdravi i odmorni i svi jedva čekamo da počnemo - rekao je Ibričić, da bi se onda osvrnuo na transfere: 

- Dosad smo doveli ukupno pet igrača, a može se desiti još jedan-dva maksimalno dolaska i isto toliko odlazaka. Nećemo ići puno s promjenom ekipe jer smo dosad uradili puno dobrih stvari i do ljeta želimo napraviti posao te napraviti pravu ekipu, a za dalje ćemo vidjeti.

Ibričić se dotakao i imena koja će napustiti Sarajevo.

- Zeljković odlazi na posudbu i u tom smjeru idu Trako i Mulalić. Igrači koji nisu u prvom planu gledaju negdje da idu gdje će igrati i to je bolje za sve strane. Traže se rješenja za Baltu, Šerbečića i Vrančića jer želimo da su svi zadovoljni. Treba razumjeti i trenera jer ne može ih 30 igrati i voditi, tako da trebaju tražiti mjesto gdje mogu igrati kako bi svi bili sretni - zaključio je sportski direktor Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.