KULMINIRAO SUKOB

Al Itihad zabranio Benzemi ulazak u trening kamp, Francuz želi napustiti Saudijsku Arabiju

On se nije pojavio na posljednja tri treninga u 2023. prije odlaska na novogodišnji odmor, a onda se nije pojavio ni na okupljanju uoči priprema

Benzema: Pokajao se zbog odlaska u Saudijsku Arabiju. Platforma X

E. Ć.

14.1.2024

Saudijski Al Itihad navodno je zabranio francuskom napadaču i kapitenu ekipe Karimu Benzemi dolazak u trening kamp u Dubaiju, prenosi ugledna španska Marca.

Već neko vrijeme traje sukob kluba i igrača. Kako piše Marca, Benzema se nije pojavio na posljednja tri treninga u 2023. prije odlaska na novogodišnji odmor, a onda se nije pojavio ni na okupljanju pred početak priprema za nastavak takmičenja. 

Klub mu je dao rok do petka da se pojavi, a kad se to nije dogodilo, odlučio ga je isključiti s priprema.

Benzema se ljetos pridružio Al Itihadu za navodnu platu od oko 200 miliona eura. Od dolaska u Saudijsku Arabiju postigao je 12 golova uz pet asistencija na 20 utakmica, ali je njegov tim tek 7. sa čak 25 bodova manje od lidera na tabeli Al Hilala.

Francuski napadač imao je problema s bivšim trenerom Nunom Espiritom Santom, no ni tu nije stao sa problemima. 

Nakon poraza od Ronaldovog Al Nasra (5:2) izbrisao je profil na Instagramu zbog žestokih krtiika.

Kako je naveo italijanski novinar Nikolo Šira (Nicolo Schira), Benzema se želi vratiti u Evropu. Međutim, za takvo nešto morao bih se odreći ogromnog dijela primanja.

Prema navodima pojedinih britanskih medija, Mančester junajted je zainteresovan za dovođenje Benzeme na posudbu do kraja sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.