AFRIČKI KUP NACIJA

Nakon velike pobjede na prvenstvu Afrike: Poginulo šest navijača

Gvineja je upisala veliku pobjedu na ovogodišnjem Afričkom kupu, ali je Fudbalski savez objavio da je tokom slavlja stradalo šest navijača

Gvineja: Velika tragedija. PlatformaX

R. K.

22.1.2024

Ovogodišnji Afrički kup nacija je donio dosta iznenađenja tokom prvih utakmica grupne faze, ali iznenađenje da je poginulo šest navijača jedne reprezentacije je šokiralo sve ljubitelje fudbala.

Šest navijača reprezentacije Gvineje stradalo je tokom ludog slavlja pobjede.

Velika pobjeda

Gvineja je upisala prvu ovogodišnju pobjedu na Afričkom kupu protiv Gambije te tako napravila veliki korak prema nokaut-fazi prvenstva Afrike.

Pobjeda je izazvala potpuni haos u zemlji, gdje su navijači na ulicama glavnog grada Konakrija izašli na ceste i slavili u automobilima i motociklima.

Nažalost, Nogometni savez Gvineje objavio je da je tokom slavlja stradalo šest navijača.

Poziv na oprez

Ispred saveza se oglasio medijski menadžer Amadu Makađi (Amadou Makadji), koji je zamolio sve navijače da budu oprezni, jer ovakve scene nikome nisu potrebne.

 - Ono što je važno je da naši navijači i javnost slave na vrlo odmjeren način. Moraju biti oprezni da se ne dovedu u opasnost, jer je cilj fudbala donijeti radost, a ne ostaviti porodice ožalošćene. Ne želimo u budućnosti oplakivati mrtve i zato pozivano sve da slave, ali da se čuvaju kako im se ništa ne bi dogodilo - rekao je Amadu.

 - Gvineja je zemlja u kojoj su ljudi jako strastveni prema nogometu i doživljavaju ga kao nigdje drugdje na svijetu - dodao je na kraju medijski menadžer Gvineje.


Gvineja je nakon ove velike pobjede stigla do drugog mjesta u grupi i blizu je velikog plasmana u narednu rundu Afričkog kupa nacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.