REAGOVALO OSIGURANJE

Video / Novinari napali selektora Iraka nakon šokantnog ispadanja, ubrzo ih je stigla kazna

Španac je selektor Iraka od novembra 2022. godine, a prethodno je bio pomoćnik u reprezentaciji Španije Luisu Enrikeu i Robertu Morenu

Incident na konferenciji za medije. Screenshot

E. Ć.

30.1.2024

Novinari, koji su maltretirali iračkog selektora Španca Hesusa Kasasa (Jesus Casas) nakon ispadanja u osmini finala Azijskog kupa nacija, ostali su bez akreditacija.

Irak je u utakmici osmine finala vodio protiv Jordana s 2:1, a onda u nadoknadi primio dva pogotka i iznenađujuće ispao sa Azijskog kupa.

Tokom konferencije za medije nakon utakmice nekoliko iračkih novinara je verbalno napalo svog selektora. Potom su ga izviždali prilazeći mu prije nego što ih je osiguranje odgurnulo.

Sada je reagovala Azijska fudbalska federacija (AFC) i oduzela im akreditacije.

- AFC oštro osuđuje svaku vrstu nepoštovanja i agresivnog ponašanja i primjenjuje politiku nulte tolerancije prema takvim radnjama - objavila je Azijska fudbalska federacija.

Novinari kojima je oduzeta akreditacija više neće moći pratiti ovogodišnji Azijski kup nacija koji se igra u Kataru. Također, bot će im zabranjeni i budući turniri u organizaciji AFC-a.

Što se Kasasa, on je selektor Iraka od novembra 2022. godine. Prethodno je bio pomoćnik Luisu Enrikeu (Enrique) i Robertu Morenu u španskoj reprezentaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.