OTKRIO DETALJE OVISNOSTI

Suspendirana zvijezda Juventusa: "Kladio sam se 12 sati dnevno, bilo me briga za porodicu i prijatelje"

Bio sam drugačiji, možda sam prekasno shvatio da je to bolest, dodao je Fađioli

Nikolo Fađioli. Platforma X

N. H.

26.2.2024

Veznjak Juventusa Nikolo Fađioli (Nicolo Fagioli), koji je suspendiran do kraja sezone zbog klađenja na utakmice Serije A, otkrio je detalje svoje ovisnosti. 

Fađioli, zajedno sa Sandrom Tonalijem, našao se u centru pažnje nakon što je otkriveno da su veće svote novca ulagali na utakmice, pa čak i svojih timova, što je strogo zabranjeno u takmičenjima pod okriljem UEFA-e. 

Italijanski veznjak je još u oktobru otkrio tokom svjedočenja da je bio dužan tri miliona eura, te da su mu kamatari prijetili. 

Sada je otkrio i nove detalje svoje ovisnosti, te kako je došlo do toga. 

- Sve je počelo zbog dosade u slobodno vrijeme. Počelo je kao igra and se pretvorilo u bolest. Kako gubite novac, želite sakriti stvari od roditelja. Najteže razdoblje bilo je prije godinu dana, još sam se kladio i dok sve nije otkriveno imao sam problema sa porodicom i prijateljima. Tada sam tražio pomoć. Moramo tražiti pomoć. Kladio sam se 12 sati dnevno, uvijek s telefonom u ruci, bilo me briga za djevojku i porodicu. Bio sam drugačiji. Možda sam prekasno shvatio da je to bolest - kazao je Fađioli.

Nakon toga je otkrio i čega ga je najviše bilo strah nakon što je otkriven. 

- Bilo me strah da izgubim Juventus, ali cijeli klub me podržao i ostao mi blizu. Najviše se zahvaljujem Vlahoviću, Gatiju (Gatti) i Kijezi (Chiesa) - dodao je. 

Fađioliju suspenzija ističe na kraju sezone, a u međuvremenu sa "Bijankonerima" je produžio saradnju i za njih će nastupati još dugo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.