LIGA PRVAKA

Bajern u lovu na spas sezone, PSG čuva prednost u Baskiji

Oba susreta su na programu večeras od 21 sat

Bajern: U lošoj formi. AP

5.3.2024

Fudbaleri minhenskog Bajerna u svojevrsnom su lovu na spas sezone, nakon što je sve jasnije da im titula u Bundesligi izmiče, a u Kupu Njemačke su ispali već u 3. kolu od niželigaša.

Stoga im je preostalo jedino da se nadaju uspjehu u Ligi prvaka, gdje u revanš susretu dočekuju Lacio, koji ih je savladao u prvom susretu. 

Tada je Ćiro Imobile (Ciro Immobile) realizirao jedanaesterac koji je skrivio francuski defanzivac u redovima Bavaraca Dajo Upamekano (Dayot Upamecano). 

Izabranici Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) se muče, pa su u posljednjih pet utakmica u prvenstvu uspjeli osvojiti svega četiri boda, dok su "Nebeskoplavi" iz Rima postali konstantni u svojoj promjenljivosti forme. Od Lacijala više nije jasno šta očekivati, ali ono što jeste sigurno je da će biti žestoka borba na Allianz areni u borbi za prolazak dalje. 

Svakako da će Bavarci u ovom susretu biti veliki favorit, ali to neće biti lak prolaz, kao što su nas navikli u nekim prethodnim godinama.

U drugom večerašnjem susretu sastaju se Real Sosijedad i PSG. Parižani u ovu utakmicu ulaze kao favorit za prolazak dalje, s obzirom da su u prvom susretu slavili golovima Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i Bredlija Barkole (Bradley Barcola). 

Ekipu iz San Sebastiana ne krasi forma u kojoj su igrali na početku sezone i malo je vjerovatno da će moći napraviti korak naprijed i plasirati se u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu. 

Ono što može gledatelje zainteresirati, pa i više od samog susreta, je drama koja će sigurno uslijediti oko samog Mbapea. 

Francuska superzvijezda je već nekoliko utakmica u nemilosti trenera Luisa Enrikea, a naravno razlog toga je Mbapeovo odbijanje da potpiše novi ugovor. 

Podsjećamo, oba susreta su na programu večeras od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.