ČUVENI CRNOGORAC

Legenda Reala o Irfanu Peljti: Da je to uradio nama...

Kritikovao je Vinisijusa koji je mogao ili trebao dobiti crveni karton, ali i sudiju jučerašnjeg meča. Dotakao se i prvog duela Lajpciga i Reala

Mijatović u društvu Murinja. AP

E. Ć.

7.3.2024

Crnogorska legenda Real Madrida Predrag Mijatović govorio je u radijskom programu "Carrusel" o revanšu osmine finala Lige prvaka između Reaa i Lajpciga (1:1).

Real je jedva preživio Lajpcig, a Mijatović je rekao kako su sudije pomogle Madriđanima jer sinoć nisu isključile Vinisijusa Žuniora (Vinicius Junior).

Vinisijus: Gušio protivnika. Platforma X

Brazilac je Lajpcigovog Vilija Orbana (Willy) uhvatio za vrat s obje ruke, a potom ga odgurnuo. Za to mu je sudija Davide Masa (Massa) pokazao samo žuti karton.

- Ne razumijem ovakvo Viniciusovo ponašanje. Baš kad se mislilo da se ovaj dečko malo smirio, napravi ovako nešto. Jako me neugodno iznenadio.

Treba biti objektivan, ovaj Vinisijusov potez mogao nas je ostaviti s deset igrača. Nema opravdanja za ono što je Vinisijus napravio. U ovom natjecanju i noseći taj dres, takvo ponašanje je neprihvatljivo. Posebno jer je tako reagirao zato što je do tada bio nemoćan, pa je frustraciju zbog svoje loše igre pretočio u agresiju kojom je ekipu mogao ostaviti s igračem manje - rekao je Mijatović.

Dotakao se i prvog duela ove dvije ekipe u kojem je Real slavio s 1:0, a sudio je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto. Peljto je poništio gol Benjamina Šeška već na startu utakmice, a kasnije su se iz UEFA-e oglasili i istakli kako je to bila dobra odluka.

- Moram reći još jednu stvar. Zamislite da je u prvoj utakmici gol koji je poništen Lajpcigu poništen Realu. Svi bismo onda govorili da nas UEFA ne voli i da su svi protiv nas - rekao je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.