RODNA ZEMLJA

Prošao je sve selekcije Njemačke, a sada će igrati za Siriju

S Njemačkom je osvojio Evropsko prvenstvo do 21 godine, a sakupio je i dva nastupa za "A" reprezentaciju, ali u prijateljskim utakmicama

Dahud: Promijenio sportsko državljanstvo. Platforma X

E. Ć.

16.3.2024

Bivša zvijezda Borusije Dortmunda Mahmud Dahud (Mahmoud Dahoud) odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo i zaigrati za reprezentaciju Sirije.

On je prošao sve selekcije Njemačke. S ovom zemljom je osvojio Evropsko prvenstvo do 21 godine, a sakupio je i dva nastupa za "A" reprezentaciju, ali u prijateljskim utakmicama.

Kako nije igrao za "Elf" u zvaničnim utakmicama, imao je pravo promijeniti sportsko državljanstvo. 

- Vrlo brzo me zanijela ideja da igram za Siriju. Odrastao sam u Njemačkoj, proveo cijeli život ovdje i bio sam ponosan što igram u omladinskim i seniorskoj selekciji. 

Njemačka je moj dom, ali je Sirija zemlja mog porijekla i moja rodna zemlja. Sretan sam što ovo radim i veselim se projektu - rekao je Dahud.

Inače, Dahud je fudbaler Brajtona na posudbi u njemačkom Štutgartu. U karijeri je igrao još za Borusiju Menhengladbah i Borusiju Dortmund.

Prema podacima specijaliziranog "Transfermarkta", Dahud vrijedi 14 miliona eura i sigurno će biti glavna zvijezda sirijske reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.