IGRAO ZA HRVATSKU

Kakanjac priziva poraz BiH: Nadam se pobjedi Ukrajine

Džeko i Pjanić mogu odlučiti utakmicu, a ima i mnogo dobrih igrača koji mogu iznenaditi svakoga, rekao je Bartulović

Bartulović: Trenutno je trener Zorije. Instagram

E. Ć.

20.3.2024

Mladen Bartulović, bivši hrvatski reprezentativac rođen u Kaknju, rekao je da će navijati za Ukrajinu protiv Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.

- Radujem se veoma teškoj utakmici jer to je utakmica doigravanja za prolaz u finale plej ofa. To su dvije reprezentacije na dobrom nivou, ali mislim da je Ukrajina favorit. 

U Zenici će biti dobra atmosfera, navijači će podržati reprezentaciju uprkos problemima koje imaju u posljednje vrijeme, ali Ukrajinci bi trebali proći dalje - rekao je Bartulović.

On je naveo kako je BiH mala zemlja, ali da je više puta dokazala kako ima dobrih fudbalera.

- Džeko i Pjanić mogu odlučiti utakmicu, a ima i mnogo dobrih igrača koji mogu iznenaditi svakoga. Bosanci su igrali i na Svjetskom prvenstvu svojevremeno, a gledajući kroz historiju, tamo uvijek ima dobrih igrača - istakao je on.

Usudio se i prognozirati rezultat.

- Nadam se da će Ukrajina u ovoj utakmici pobijediti Bosnu i Hercegovinu, prognoziram rezultat 2:1 za Ukrajinu i prolaz dalje - poručio je Bartulović.

Inače, Mladen Bartulović je sada trener Zorije iz Luhanska, a tokom igračke karijere nastupao je za Hajduk i brojne ukrajinske klubove. Sakupio je i dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.