STRUČNI ŠTAB "ZMAJEVA"

Prvi problem za Barbareza, otpada li jedan od pomoćnika: Razgovarao sam s njim i Spahićem, ali...

Ja sam nemoćan. Ne mogu vam opisati osjećaj, požalio se Bajramović

Barbarez: Otpada li Bajramović. N/FSBiH - Karlsrue

E. Ć.

21.4.2024

Legendarni Sergej Barbarez od petka je i zvanično novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Barbarez je dobio četverogodišnji ugovor i potpunu slobodu da sastavi svoj stručni štab, što je potvrđeno i na zvaničnom predstavljanju u petak. 

Pojavila se vijest kako Barbarez u stručni štab želi dovesti Zlatana Bajramovića, Vedada Ibiševića, Mirka Hrgovića, Kenana Hasagića...

Ne puštaju ga iz kluba

Međutim, došlo je do problema. Naime, Bajramovića ne žele pustiti iz njegovog Karlsruea.

- Razgovarao sam sa Barbarezom i Spahom. Drago mi je što su tu. Zvali su me, pričali smo o svemu. Kada sam razgovarao s ljudima iz svog kluba, iz Karlsruea, pojavio se problem.

Jednostavno oni ne žele da me puste. Pričao sam, objašnjavao, molio, ali ništa. Dobro stojimo, u samom smo vrhu. Ne znam zašto mi ne izađu u susret. Evo, selektor Slovačke je prvi trener Napolija, pa to njima nije problem. 

Ja sam nemoćan. Ne mogu vam opisati osjećaj. Jako sam sretan što se nešto lijepo desilo u BiH. Osjetio sam u razgovoru sa Spahom i Sergejom neku novu energiju, optimizam… Mi se poznajemo u dušu. Godinama smo zajedno igrali - rekao je Bajramović za Sportske.

Pričat ću ponovo

Bajramović je naglasio kako kod njega postoji velika želja da se priključi "Zmajevima", ali da je u nezavidnoj poziciji.

- Volio bih da me ljudi u klubu puste. A tako me raduje rad s ovim ljudima u reprezentaciji. Pričat ću ponovo s ljudima u klubu i sa Sergejom i Spahom - poručio je bajramović.

Podsjetimo, Zlatan Bajramović je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 33 utakmice i dao je tri gola. Trenutno je pomoćni trener u njemačkom Karslrueu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.