LEGENDARNI STRUČNJAK

Erikson o borbi s teškom bolesti: "Nemam vremena umrijeti"

Šveđanin boluje od terminalnog raka gušterače, te je procijenjeno da mu je ostala samo još godina života

Sven-Goran Erikson. AP

N. H.

23.4.2024

Legendarni švedski stručnjak Sven-Goran Erikson (Eriksson) dobio je svoj kratki dokumentarac.

"Discovery" je snimao smrtno bolesnog Šveđanina, koji boluje od terminalnog raka gušterače, te je procijenjeno da mu je ostala samo još godina života.

U sceni koja je postala viralna na društvenim mrežama, Erikson je ugostio autore kod kuće i dopustio im uvid u privatni život. 

Sad scene from Discovery's short documentary on Sven Göran Eriksson, speaking about his children and how he is not ready to go(with English subtitles)
byu/OleoleCholoSimeone insoccer

Tom prilikom je došlo potresne scene koja je krenula telefonskim razgovorom Eriksona i njegove kćerke Line.

Oni su razgovarali o putu švedskog stručnjaka u Portugal, gdje su ga pozdravili brojni navijači Benfike, kluba u kojem je ostavio veliki trag.

Na kraju razgovora joj je kazao da ne treba dolaziti, a onda je počeo govoriti o tome šta mu znači odvojenost od bližnjih, prije svega porodice:

- Nije lako imati bolesnog oca, to je veliki stres. Posebno jer me žele viđati što više. A baš ne žive u susjedstvu, žive u Štokholmu i Malagi.

Dobri su i pozivi telefonom, to pomaže. Doći će na ljeto, to će biti lijepo. Morat ću počistiti lišće s teniskog terena i staviti mrežu.

Nakon toga, kroz suze, Erikson je rekao da bi zaključak mogao biti još više bolan.

- Moram reći višim silama da nemam vremena za ovo - rekao je, nakon čega je upitan "misli li na smrt":

- Da, nemam vremena za umrijeti.

Inače, njega su pozdravili navijači na stadionu Geteborga, kao i Benfike. Ispunjena mu je i velika želja da vodi Liverpul, pošto je bio trener na humanitarnoj utakmici protiv Ajaksa.

Također, navijači Lacija mu žele prirediti doček i pozdraviti ga, ali pitanje je da li će to moći s obzirom na zdravstveno stanje, koje se pogoršava iz dana u dan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.