ŠPANSKI STRUČNJAK

Londonski klub zvanično potpisao Lopetegija

Iskusni trener je u dosadašnjem dijelu trenerske karijere bio selektor reprezentacije Španije, pa trener Porta, Real Madrida, Sevilje i Vulverhemptona

Đulen Lopetegi. PlatformaX

R. K.

23.5.2024

Đulen Lopetegi je novi trener engleskog prvoligaša Vest Hema, a ovu vijest zvanično je potvrdio i sam klub.

 - Vest Hem sa velikim zadovoljstvom objavljuje imenovanje Đulena Lopetegija kao novog glavnog trenera - naveli su u zvaničnom saopštenju kluba.

Lopetegi je u dosadašnjem dijelu trenerske karijere bio selektor reprezentacije Španije, pa trener Porta, Real Madrida, Sevilje i Vulverhemptona. Klupu "Čekićara" zvanično će preuzeti 1. jula.

 -  Veoma sam sretan, prije svega, što mogu da budem dio budućnosti ovog velikog kluba. Pokušat ćemo da ostavimo trag u klubu. Mislim da imamo fantastične osnove, mislim da je posljednjih nekoliko godina radilo dobro, da je postavljena zdrava osnova, ali moje trenerske ambicije su uvijek da postignem više i da ohrabrim igrače da i oni napreduju, da napreduje cijeli tim i da se takmičimo jer fudbal i jeste to, takmičenje. 

Veoma smo ambiciozni. Ovdje sam jer želim da budem ovdje, za nas je bio sjajan dan kada smo postigli dogovor i posvećeni smo tome u potpunosti. Imali smo i neke druge prilike i ponude, ali sretan sam što je Vest Hem izabrao mene - poručio je Lopetegi u svom prvom obraćanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.