KRAGUJEVAC

Dudića i njegove izabranike dočekali navijači, skandirali mu: "Feđa ostani"

Ovacije je dobio i njegov pomoćnik Adnan Jahić

Veliko slavlje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
S. S.

26.5.2024

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca napravili su historijski rezultat izborivši plasman u Evropu. Sa klupe ih je predvodio naš trener Feđa Dudić, a u trenutku kada ih je preuzeo bili su na začelju tabele. Izborili su peto mjesto i igrat će kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

- Nisam mogao da vjerujem kad sam vidio da oni igraju u 19, a mi u 18 sati. Šta su oni kao konkurenti sa Čukaričkim za Evropu samo? Mislim da je bilo jako bitno ko će biti četvrti. Za mene ovo nije u redu da oni počnu sat kasnije. Trebalo je svi da igramo u isto vrijeme. I u prošlom kolu smo mi igrali u četvrtak, a Partizan i Čukarički u petak. To se završilo povoljno po nas, ali je i to moralo istovremeno da se igra - kazao je Dudić.

Ipak za Dudića i njegove izabranike priređen je spektakularni doček. Ovacije je dobio i njegov pomoćnik Adnan Jahić.

- Feđa ostani - skandirali su navijači, a onda se i on obratio:

- Hvala na svemu, ali ovi momci iza mene su zaslužili sve. Stalno težimo većem, ne zadovaljamo se više ni kada na JNA odigramo neriješeno. To znači da smo narasli i da smo veliki. Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju i nadam se da će te u prvoj evropskoj utakmici biti u još većem - rekao je.

Dudić je za medije kazao da će ponovo za stol sjesti s čelnicima kluba kako bi razgovarali o produženju ugovora.

Podsjećamo, dio Radničkog ove sezone su bili i Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić i Tomislav Dadić, koji su donedavno igrali u Premijer ligi BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.