"TO JE BILA GREŠKA"

Legenda jugoslovenskog fudbala o razvodu: "Da mogu vratiti vrijeme, nikad to ne bih učinio opet"

Peđa je nedavno progovorio o krahu bračne zajednice sa Elenom, a kako kaže, taj brak je bio greška

Predrag Mijatović. Miroslav Lelas/PIXSELL

N. H.

28.5.2024

Legendarni fudbaler madridskog Reala i Partizana Predrag Mijatović se oženio s dizajnericom namještaja Elena Karaman tokom devedesetih godina prošlog vijeka, koja je tada imala samo 19 godina.

Peđa je nedavno progovorio o krahu bračne zajednice sa Elenom, a kako kaže, taj brak je bio greška.

- Ne znam da li sam slomio srce mnogim ženama, mislim da nisam. Obično se fudbaleri zbog načina života i brzog sazrijevanja odluče na taj korak ženidbe i stvaranja porodice vrlo mladi. To je bio slučaj sa mnom. Oženio se dobio dijete i fokusirao se na karijeru. Možda da mogu ponovo da se vratim, vjerovatno ne bih napravio nešto slično. Ali to je tada bilo potpuno normalno i kad analizirate sve neke bivše fudbalere tog mog doba, onda je to manje-više isto - 21, 22, 23 godine, klinci koji su fokusirani na fudbal, ožene se mladi, gomila od njih napravi grešku, kao što sam napravio ja, pa se razvedu, pa svašta nešto, ali to je normalno za fudbalera tih godina - rekao je iskreno Peđa, a onda otkrio detalje razvoda braka s Elenom:

- Iz ove perspektive mislim da je bila greška, jer sam se poslije šest-sedam godina razveo. Svaki razvod shvatiš da si pogriješio. Tada nisam znao da je greška, ali iz ove perspektive kažem da je greška i to tako treba shvatiti, nikako drugačije. Ne samo što si mlad, nego te i profesija navodi da ne možeš da se koncentrišeš da si tu. Ja sam bio fanatik, došao sam u Partizan, imao tih šest mjeseci krize, i moj fokus je bio da budem ono što se od mene očekuje i on da tu nema prostora za neke druge stvari. I kad vam neko nešto predloži, po difoltu kažem važi, ali nisi koncentrisan na to, fokus je bio fudbal.

Sve što je bivše, bivše je, hajmo da pričamo ono što je sadašnje i ono što nas čeka u budućnosti. Ne treba pričati, pogotovo te nezgodne stvari, ne treba vraćati te davne stvari koje su davno, davno zaboravljene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.