ZAMJENA ZA "DIJAMANTA"

Jedan čovjek bi mogao Džeku natjerati da napusti Fenerbahče: Već mu je jednom to uradio

Džeko je kao kapiten vodio Fenerbahče do drugog mjesta u prvenstvu, u kojem su završili tri boda iza gradskog rivala Galatasaraja

Džeko: Napušta li Fener. Fenerbahce

N. H.

30.5.2024

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko bi nakon jedne sezone mogao napustiti redove Fenerbahčea, s kojim je u protekloj sezoni osvojio drugom mjesto u turskoj Superligi. 

"Sabah" javlja da Aziz Jildrim (Yildrim), protukandidat Alija Koča (Koc) u izboru za predsjednika "žuto-plavih", želi dovesti Romelua Lukakua ako bude izabran.

Turski mediji navode da bi Lukakuov dolazak značio odlazak Džeke, a ako se to dogodi, onda bi to bio drugi put da Džeko napušta klub zbog belgijskog golgetera, pošto je zbog njega već morao otići iz Intera.

Nedavno je o tome govorio i Piero Ausilio, sportski direktor Intera.

- Jedina stvar koju bismo promijenili u vezi sa prethodnim ljetnim prelaznim rokom je da bi zadržali Džeku. Tokom sezone smo shvatili da ne možemo zadržati obojicu jer ne mogu igrati zajedno.

Na početku godine je bilo dobro jer je Lukaku bio povrijeđen, a Džeko je bio veoma dobar. Da nije postojao problem s Lukakuom i da smo ranije znali da će otići, produžili bismo Džekin ugovor i on bi sada bio sa nama. Tiram bi svakako stigao - kazao je tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.