KAPITEN FENERBAHČEA

Džeko nakon ispuštene titule prvaka Turske: "Dali smo sve od sebe"

Džeko je tokom cijele sezone vodio tim sa svojim odličnim partijama, pa je tako u ovoj sezoni postigao 21 gol u prvenstvu Turske za Fener

Edin Džeko. Platforma X

R. K.

27.5.2024

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko nije uspio da sa svojim Fenerbahčeom osvoji naslov prvaka Superlige Turske.

Naime, Fenerbahčeu je u posljednjem kolu trebala pobjeda uz poraz Galatasaraja, ali je gradski rival na gostovanju u Konji slavio sa 3:1 i tako osvojio titulu prvaka.

Džeko je tokom cijele sezone vodio tim sa svojim odličnim partijama, pa je tako u ovoj sezoni postigao 21 gol u prvenstvu Turske za Fener.

Kao i mnoge navijače i igrače ovog istanbulskog kluba, tako i Edina je pogodilo to što nisu uspjeli podići trofej, iako su došli do nevjerovatnih 99 poena u 38 kola.

Bh. "Dijamant" je objavom na društvenim mrežama na pozitivan način odao zahvalnost navijačima, koji su tokom cijele sezone bili podrška njemu i saigračima.

 - Dali smo sve od prvog, do posljednjeg dana sezone! Nije bilo dovoljno... iz mnogo razloga nije bilo dovoljno… Jučer, Fenerbahče i navijači su ponovo pokazali zašto nikada nećemo odustati i zašto smo NAJVEĆI KLUB u Turskoj! Pokazali ste nam toliko ljubavi tokom sezone, a jučer još jednom na stadionu i znamo da ste cijenili naš trud tokom sezone! Hvala vam na podršci i strpljenju i znajte da ste vi prava snaga Fenerbahčea!

Uvijek sa podignutom glavom, Fener će se vratiti jači sljedeće sezone - napisao je Edin Džeko na svom Instagram profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.