HRVATSKI VEZNJAK

Modrić o možda i posljednjem finalu Lige prvaka: "Mirno spavam, jer da razmišljam, poludio bih"

U proteklih deset godina je pet puta igrao za Real Madrid u finalima Lige prvaka i svaki put izašao kao pobjednik.

Luka Modrić. PlatformaX

R. K.

30.5.2024

Hrvatski reprezentativac i dugogodišnji član Real Madrida Luka Modrić 1. juna će igrati još jedno finale Lige prvaka u svojoj bogatoj karijeri.

Spektakl na Vembliju

Na londonskom Vembliju snage će odmjeriti španski Real i njemačka Borusija Dortmund, a meč će početo od 21 sat.

 - Svi govore da ćemo lako pobijediti, ali potrebno je biti oprezan u toj utakmici. Mnogi su mislili i da će Bajer Leverkuzen lako pobijediti Atalantu pa smo vidjeli šta se dogodilo - rekao je hrvatski veznjak.

Ritual osvajača pet trofeja

Modrić ima pet osvojenih trofeja najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, a otkrio je i kako provodi vrijeme pred još jedno finale.

 - Sedmica mi uobičajeno prolazi. Vrijeme provodim s porodicom i prijateljima, kao uvijek. Kada bih već sada razmišljao o utakmici, poludio bih. Kada stignemo u London razmišljat ću o njoj i mogućim scenarijima - rekao je Luka.

 - Moramo se dobro pripremiti do odlaska. A onda odigrati najbolju utakmicu ove sezone - napomenuo je.

Treme nema

Pred najvažniju utakmicu u sezoni Luka je otkrio da nema tremu.

 - Mirno spavam - kazao je iskusni veznjak.

U proteklih deset godina je pet puta igrao za Real Madrid u finalima Lige prvaka i svaki put izašao kao pobjednik. Dva puta protiv madridskog Atletika i Liverpula te jednom protiv Juventusa, odigrao je od prve do posljednje minute.

Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) u posljednje vrijeme radi na podmlađivanju ekipe, pa je Modrić često ulazio i sa klupe, što nije bio običaj za neke prošle sezone.

Finale kao i svako drugo 

 - Za mene je ovo finale kao i svako drugo. Pripremam se kao da ću igrati. Ne budem li igrao od početka, ući ću kasnije - rekao je Hrvat.

U dosadašnjih 17 dvoboja za trofej madridska ekipa je doživjela svega tri poraza. Borusija je u svom trećem finalu, a u prethodna dva je osvojila pehar 1997. protiv Juventusa, te izgubila 2013. u njemačkom obračunu upravo na Vembliju s Bajernom.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.