BH. REPREZENTATIVCI

Hajradinović i Tabaković optimistični pred duele sa Engleskom i Italijom

Obojica reprezentativaca imaju odlične sezone iza sebe u svojim klubovima

Haris Tabaković. PlatformaX

R. K.

1.6.2024

Bosanskohercegovački reprezentativci Haris Hajradinović i Haris Tabaković, najavili su prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije.

Golgeter "Cvajte"

Sa druge strane ništa manje dobra sezona za Harisa Tabakovića u 2. bundesligi, gdje je rešetao mreže protivnika u dresu Herte iz Berlina.

 - Očekivanja su pozitivna, jer se dosta toga promijenilo. Dobra je atmosfera i treninzi su intezivni, što ja volim. Konkurencija je jaka, ali u reprezentaciji se ego mora ostaviti po strani, jer se igra za ekipu. Nadam se da ću igrati, vidi se da stručni štab ima neki plan od prvog treninga - rekao je napadač Herte.

"Zmajevi" će prvi prijateljski meč igrati 3. juna protiv Engleske u Njukaslu, dok će 9. juna igrati protiv Italije u Empoliju.

Haris Hajradinović. NS BIH

Plejmejker Kasimpaše

Hajradinović ima odličnu sezonu iza sebe u dresu turske Kasimpaše, pa je na okupljanje reprezentacije stigao u odličnom raspoloženju.

- Svi momci rade punom parom i maksimalno se spremamo za Englesku, a poslije i Italiju. Odlična je atmosfera, stručni štab radi najozbiljnije što može. Protiv Ukrajine smo pokazali da možemo igrati i protiv najkvalitetnijih selekcija, a tome se nadamo i protiv Engleza i Italijana. Tu je dosta novih momaka i ne sumnjam da ćemo dati maksimum - kazao je Hajradinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.