IKONA REALA

Kros otkrio šta će raditi nakon fudbalske karijere i iznenadio mnoge

Smatram komplimentom što mnogi misle da je taj trenutak došao prerano

Toni Kros. AP/Ian Walton

R. K.

7.6.2024

Toni Kros (Kroos) će nakon opraštanja od Real Madrida igrati na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Njemačke, nakon čega će upotpunosti završiti igračku karijeru.

Vrijeme sa porodicom

Tim povodom Kros je pričao za njemački "Kicker", a u intervjuu je, između ostalog, otkrio i čime se planira baviti nakon igračke karijere.

 - Uglavnom ću provoditi vrijeme sa svojom porodicom. Nastavit ću raditi na podcastu sa svojim bratom Feliksom (Felix), a isto tako ću raditi u svojoj fudbalskoj akademiji u Madridu. Također, u septembru počinje "Icon League", takmičenje u futsalu koje sam osnovao. Ipak, jasno je da se ne mislim uključiti u 18 projekata pa da imam obaveza kao kad sam bio igrač - rekao je Nijemac.

Najbolja sezona

 - Jednostavno želim da me pamte kao 34-godišnjeg Tonija Krosa koji je na kraju karijere odigrao svoju najbolju sezonu za Real Madrid. Ja sam to napravio. Smatram komplimentom što mnogi misle da je taj trenutak došao prerano - kazao je Kros.

Osvojio sve što je mogao

Njemački reprezentativac u penziju odlazi kao ikona Bajerna, Reala i reprezentacije "Elfa".

Kroz igračku karijeru osvojio je po tri njemačka prvenstva i kupa, te jednu Ligu prvaka s Bajernom.

Sa reprezentacijom Njemačke postao je svjetski prvak 2014. godine na Mundijalu u Brazilu, a sa Real Madridom je osvojio pet Ligi prvaka i četiri La lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.