PRIJATELJSKA UTAKMICA

Oslabljeni "Zmajevi" minimalno izgubili od prvaka Evrope

Izabranici selektora Barbareza su imali nekoliko dobrih šansi, ali nisu uspjeli doći do gola

Demirović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

9.6.2024

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u drugoj utakmici pod selektorskom palicom Sergeja Barbareza izgubila od Italije (1:0).

Prijateljski susret odigran na Karlo Kastelaniju u Empoliju odlučio je pogodak Davidea Fratesija (Fratessi) iz 38. minute. 

Bila je to lijepa akcija aktuelnih prvaka Evrope kod koje Kenan Pirić, koji je tokom utakmice imao nekoliko sjajnih intervencija, nije mogao ništa.

Susret je počeo našom šansom. Haris Hajradinović je došao do lopte nakon greške domaćih, prevario Darmijana i dobro šutirao, ali je Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma) uspio to odbraniti.

Italija je zaprijetila dva puta preko Fratezija, a onda su po šansu imali Hajradinović i Jusuf Gazibegović. Kada nismo iskoristili svoje prilike, Italija nas je kaznila u 38. minuti.

Rezultat sa semafora se nije mijenjao od 38. minute. U drugom dijelu se igralo sporije, a izdvojili smo dvije dobre šanse koje je Kenan Pirić odbranio Đanluki Skamaki (Gianluca Scamacca). U nadoknadi su domaći poklonili loptu Anelu Ahmedhodžiću koji se nije snašao u dobroj prilici i ostalo je 1:0.

Ovo je bio drugi meč na klupi za selektora Barbareza, koji se susreo s velikim brojem otkazivanja igrača zbog povreda.

Njegove prve dvije utakmice na klupi "Zmajeva" pokazale su da će trebati vremena da se napravi tim koji će, kako je i sam najavio, biti zajedno na duže staze.

Podsjetimo, zbog povreda su izostali Edin Džeko, Amar Dedić, Sead Kolašinac, Rade Krunić, Stjepan Radeljić, Nikola Vasilj...

Naredni izazovi našu reprezentaciju očekuju u septembru mjesecu kada ćemo u okviru Lige nacija igrati prvo protiv Nizozemske, a onda i Mađarske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.