ŠVEDSKA SUPERZVIJEZDA

Evo kako izgleda vila Zlatana Ibrahimovića vrijedna 9,6 miliona eura

Podsjetimo, Šveđanin je kroz bogatu igračku karijeru igrao za veliki broj evropskih klubova, a karijeru je počeo u Malmeu

Vila Zlatana Ibrahimovića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
R. K.

10.6.2024

Oproštajni meč Zlatana Ibrahimovića u dresu fudbalske reprezentacije Švedske desio se za vrijeme prijateljskog duela protiv Srbije.

Naime, ovaj nekada sjajni golgeter posjeduje vilu u švedskom gradu Štokholm, a sve se nalazi u sklopu crkve koju je Zlatan kupio i preuredio u porodični dom.

Vila od 940 kvadrata

Švedska zvijezda u ovoj vili boravi kada ga put nanese u ovaj predivni skandinavski grad. Ibrahimović je ovaj objekat kupio za nevjerovatnih 9,6 miliona eura, a prostire se na 940 kvadrata.

Bogata vila nekada napadača evropskih velikana poput Barcelone, Juventusa, Milana,  nije imala mira u prošlosti pa su ulazna vrata prije pet godina išarana natpisom "Judas".

To se tada povezivalo sa bijesom navijača Malmea, jer je Zlatan kupio dionice njihovog ljutog rivala Hamarbija.

Bogata igračka karijera

Podsjetimo, Ibrahimović je kroz bogatu igračku karijeru igrao za veliki broj evropskih klubova, a karijeru je počeo u Malmeu.

Svoj igrački put je nastavio u Ajaksu, zatim Juventusu, Interu iz Milana, Barceloni, Milanu, PSG-u, Mančester junajtedu, LA Galaksiju i za kraj u Milanu.

Za fudbalsku reprezentaciju Švedske upisao je 122 nastupa, te je postigao 62 gola.

Trenutno obnaša funckiju sportskog direktora u Milanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.