PORTUGALSKA SUPERZVIJEZDA

Ronaldo nakon novog rekorda: Volim fudbal, znam da mi nije ostalo još puno

Nakon utakmice sa Irskom, Kristijano je oborio još jedan rekord, te je sada jedini igrač koji je postigao gol u 21 različitoj godini

Kristijano Ronaldo. Platforma X

R. K.

12.6.2024

Kristijano Ronaldo (Cristiano, 39) postigao je dva gola u pobjedi Portugala u posljednjoj provjeri pred Euro protiv Irske rezultatom 3:0.

Prvi gol portugalska superzvijezda je postigla, nakon namještanja na lijevu nogu s oko 15 metara u same rašlje.

Asistent za drugi gol mu je bio Diogo Žota (Jota). 

Kristijano je sa ova dva gola dodatno popravio svoj rekord, te je sada u dresu reprezentacije postigao ukupno 130 golova u 207 nastupa.

Kada na sve golove Ronalda dodamo i ova dva, sjajni Portugalac je kroz igračku karijeru postigao ukupno 895 golova.

Nakon utakmice sa Irskom Ronaldo je oborio još jedan rekord, te je sada jedini igrač koji je postigao gol u 21 različitoj godini.

Prvi je zabio Grčkoj na Euru 2004. godine, što mu je bilo ujedno i prvo Evropsko prvenstvo u karijeri.

- Znam da mi nije ostalo puno godina u fudbalu. Svaka godina mi je dar. Sama činjenica da igram nakon 35. godine je već dar, a meni je 39. Zato se svake godine trudim uživati. Važno je biti fizički i mentalno u dobrom stanju kako bih pomogao ekipi. I kao što znate, doživotno sam zaljubljen u nacionalni tim. U njoj sam 20 godina i samo želim nastaviti. Što se tiče Eura, volim fudbal. I zato mi je svaka utakmica posebna. Zamišljam ponos koji ću osjetiti kada u Njemačkoj budem igrao za Portugal. To je san, kao kada sam imao 20 - rekao je Kristijano Ronaldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.