SELEKTOR "ORLOVA"

Piksi najavio okršaj Srbije i Engleske: Ako povedemo 1:0, idemo i po drugi gol

Vidjet ćemo u svakom slučaju, učinit ćemo sve da napravimo problem Englezima, da napravimo šanse iz kojih može doći do egzekucije

Dragan Stojković Piksi. FSS

E. Ć.

prije 6 dana

Fudbaleri Srbije će premijerni nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu imati sutra, a protivnik će im biti jedan od favorita za osvajanje, selekcija Engleske.

Međutim, iz tabora "Orlova" ističu kako se ne plaše sutrašnjeg susreta,uoči kojeg su se medijima obratili selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić.

Svaka utakmica od velike važnosti

- Ja sam imao sreće u igračkoj karijeri budem akter turnira kako svjetskih, tako i evropskih takmičenja, imam sreće i kao trener da predvodim naš najbolji tim sa pozicije selektora, mislim da je ovo veliko iskustvo u svakom slučaju, ali turnir kakav je EURO zahtijeva koncentraciju u svakoj utakmici. 

Zahtijeva da pokažete kvalitet koji mora da bude na maksimumu, ne bih pravio razliku u toj prvoj, drugoj ili trećoj utakmici, svaka utakmica je od izuzetne važnosti, tako da... Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta, da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. 

S trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i vjerujem da i oni jedva čekaju da utakmica počne, jer... U fizičkom smislu i onom taktičkom, uvjeren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska - rekao je Piksi Stojković.

Upitan u slučaju da Srbija povede šta bi rekao igračima, Piksi je odgovorio:

- Ako postignemo prvi gol, naređenje je da postignemo i drugi. Vrlo prosto. Sad su to šaljiva pitanja, ali u svakom slučaju vidjet ćemo kako se razvija utakmica, vidjet ćemo u kom pravcu će ići, igrati protiv Engleske, zahtijeva potpunu koncentraciju i ulazak u meč na maksimum, tako da... 

Vidjet ćemo u svakom slučaju, učinit ćemo sve da napravimo problem Englezima, da napravimo šanse iz kojih može doći do egzekucije, ali, ne treba zaboraviti da se fudbal igra u dva pravca, generalno moramo biti na visokom nivou, ovo je EURO, ovo nisu kvalifikacije, svaki bod, svaki gol, svaki žuti karton je važan, vjerujem da ćemo biti spremni za taj čelendž koji se zove Engleska - poručio je Piksi.

Pričao s Murinjom

Novinari su pitali Tadića da li mu je Žoze Murinjo (Jose Mourinho), novi trener u Feneru, poslao neki savjet uoči utakmice. 

- Pričali smo, ali nismo pričali o Engleskoj, pričali smo o stvarima o klubu. O tome smo pričali, nismo se dotakli Engleske - odgovorio je Tadić.

Podsjetimo, utakmica Srbija - Engleska igra se sutra od 21 sat, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.