PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hajduk pobijedio Velež: Gatuzo na debiju dao šansu "Zmaju", on asistirao

Ovaj meč je bio zatvoren za javnost, a Hajduk je objavio kratak izvještaj

S današnje utakmice. HNK Hajduk

E. Ć.

prije 3 dana

Fudbaleri Veleža danas su izgubili od Hajduka u zatvorenom prijateljskom susretu odigranom na pomoćnom terenu Poljuda (0:3).

Ovo je bio neslužbeni debi za Đenara Gatuza (Gennaro Gattuso) na klupi Hajduka, a zanimljivo da je s posudbe iz slovenskog Radomlja vratio bh. reprezentativca Madžida Šošića.

Sjajan potez Šošića

Talentovani Šošić mu je vratio na najbolji način - asistencijom kod jednog gola.

Inače, ovaj meč je bio zatvoren za javnost, a Hajduk je objavio kratak izvještaj.

- Fudbaleri Hajduka u ponedjeljak pobijedili su s 3:0 ekipu mostarskog Veleža u trening utakmici koja je u ponedjeljak odigrana na pomoćnom terenu Poljuda. Utakmica je bila zatvorena za javnost, a obje ekipe nastupile su u trening opremi.

Trener Đenaro Gatuzo koristio je u ovom susretu ukupno 22 igrača, odnosno dvije različite ekipe u svakom poluvremenu. Prvih 45 minuta završilo je bez pogodaka uz tri dobre prilike Bijelih te jednu šansu koju su kreirali gosti.

Na početku drugog dijela Bruno Durdov doveo je Hajduk u vodstvo nakon asistencije Madžida Šošića koji ga je lijepo pogodio na drugoj stativi, a mladi krilni napadač je pravovremeno utrčao i pospremio loptu u mrežu.

Dva gola Livaje

Marko Livaja povećao je rezultat na 2:0 u 74. minuti preciznim udarcem s bijele točke. Sudac Karlo Marić na jedanaesterac je pokazao nakon što je u prethodnoj akciji branič Veleža igrao rukom u svom šesnaestercu nakon ubačaja Moufija.

Konačan rezultat stigao je već u sljedećem napadu, Noa Skoko oštro je ubacio pred vrata, a Livaja laganim dodirom iz blizine skrenuo loptu u mrežu - naveli su iz Hajduka.

Velež su na ovoj utakmici vodili Samir Merzić i Avdo Kalajdžić, koji su preuzeli tim nakratko nakon odlaska Deana Klafurića.

Podsjetimo, kako smo ranije objavili, novi trener Veleža bit će Mersad Selimbegović, bh. stručnjak koji je posljednji angažman imao u njemačkoj Hansi Rostok.

"Rođeni" će prvi zvanični meč nove sezone odigrati protiv Intera s Androre u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu 10. jula.

Rezultat i strijelci:

Hajduk - Velež 3:0 (Durdov 53', Livaja penal 71', 75').

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.