BH. STRUČNJAK

Mersad Selimbegović se oglasio i objasnio zbog čega nije postao trener Veleža

Iako su informacije iz izvora bliskih klubu govorile da je posao praktično gotovo, Selimbegović nije preuzeo "Rođene"

Selimbegović: Trenutno bez angažmana. Platforma X

E. Ć.

prije 2 dana

Fudbalski klub Velež odabrao je nasljednika Deana Klafurića, a "Rođene" će u predstojećim izazovima voditi Damir Čanadi.

Činilo se da će na klupu tima iz Mostara Mersad Selimbegović, trener koji godinama radi u Njemačkoj, ali do toga nije došlo, iako je, prema informacijama koje smo dobili iz izvora bliskih klubu, bio na pragu Veleža.

Sada se Selimbegović oglasio i objasnio šta se dogodilo.

– Normalno je da se treneri bez ugovora dovode u vezu s klubovima koji traže trenera, a povezivanju mene i Veleža doprinijelo je to da sam ja bio u BiH na odmoru. Iz poštovanja prema klubu i ljudima koji ga vode, pristao sam da se, posredstvom zajedničkog prijatelja, upoznamo i da mi se predstavi rad kluba - rekao je Selimbegović za "Reprezentacija.ba" i dodao:

- Ja iz privatnih razloga jednostavno nisam mogao tako brzo ulaziti u ozbiljne pregovore, a nije bilo korektno tražiti vrijeme od Veleža jer su pod hitno morali pronaći rješenje. 

Zahvalio sam se na interesovanju i poželio sreću u radu, a vjerujem da klub ima veliki potencijal i da će ispuniti ciljeve koje je zacrtao.

Podsjetimo, Mersad Selimbegović je trenutno bez angažmana nakon što je završio epizodu u Hansi iz Rostoka.

Što se tiče Čanadija, on će sutra i zvanično biti predstavljen kao trener fudbalera Veleža.

Konferencija za medije zakazana je za 10 sati, a osim Čanadija, na njoj će se obratiti i zamjenik predsjednika FK Velež Admir Rahimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.