EVROPSKO PRVENSTVO

Ni munje ni gromovi nisu omeli "Elf": Njemačka preko Danske do četvrtfinala

Ova utakmica je bila prekinuta 20-ak minuta zbog snažnog nevremena u Dortmundu

S utakmice u Dortmundu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Njemačka Danska - Avaz
Njemačka Danska - Avaz
+13
E. Ć.

prije 2 dana

Fudbalska reprezentacija Njemačke drugi je četvrtfinalista ovogodišnjeg Evropskog prvenstva nakon što je savladala Dansku s 2:0. 

Nijemci su silovito krenuli od starta utakmice, ali su Danci zahvaljujući sjajnom Kasperu Šmajhelu (Schmeichel) uspjeli da se odbrane. Igrao se dobar fudbal do 35. minute, a onda je susret u Dortmundu prekinut zbog nevremena.

Oko Signal Iduna Parka su se "igrale" munje i gromovi, dok je padala kiša praćena gradom veličine ping pong loptice. Prekid je potrajao nekih 20-ak minuta, a onda su se igrači vratili na teren.

Iako se očekivalo dosadnih 10-ak minuta do poluvremena, i jedni i drugi su imali dobre šanse. Za Njemačku je zaprijetio Kai Haverc (Havertz), dok je na drugoj strani Rasmusa Hojlunda u posljednji čas zaustavio Manuel Nojer (Neuer).

Uzbudljivo je krenulo i drugo poluvrijeme. U 49. je poništen gol Joakima Andersena (Joachim), koji je na svojoj koži osjetio okrutnost fudbala. Samo dvije minute nakon što mu je poništen pogodak, skrivio je penal iz kojeg je Haverc doveo Njemačku u prednost.

Haverc je u 59. minuti imao priliku da udvostruči prednost, a ono što on nije uspio uraditi, jeste Džamal Musijala (Jamal) u 68. minuti kada je pogodio za 2:0 i, ispostavit će se, konačan rezultat, iako je Haverc imao zicer u 94. minuti. 

Peljto bio četvrti sudija. Screenshot

Vrijedi istaći da je četvrti sudija na ovoj utakmici bio naš najbolji arbitar Irfan Peljto. Tu je bio i Senad Ibrišimbegović.

Statistika s utakmice. Sofascore za Dnevni avaz

Statistika s utakmice Njemačka - Danska

Njemačka će u četvrtini finala igrati s boljim iz sutrašnjeg duela između Španije i Gruzije (21:00).

Rezultat i strijelci:

Njemačka - Danska 2:0 (Haverc penal 53', Musijala 68')

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.