BUGOJNO

Uličnom utrkom počela manifestacija “Dani sporta i knjige”

Fena

9.4.2018

Prva ovogodišnja gradska utrka organizirana je u okviru manifestacije “Dani sporta i knjige”, koju provodi Taekwondo klub "Bugojno".  

Oko stotinu učesnika iz Sarajeva, Zenice, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Bugojna, mladih rekreativaca, učenika osnovnih i srednjih škola, ali i iskusnih trkača, pretrčali su dionicu dugu pet kilometara.

Za najuspješnije su osigurane prigodne nagrade koje je u ime pokrovitelja, Općine Bugojno, uručio načelnik Hasan Ajkunić.

Manifestacija će trajati do 23. aprila, do kada je planirano organiziranje nekoliko sportskih i kulturnih događaja.

-Bit će održan malonogometni turnir i upriličen seminar iz borilačkih sportova, kao i “Dan za motivaciju”. Nagradit ćemo, također, autore najboljih literarnih, video i foto radova na konkursu “Sportom i knjigom u bolje sutra” – kazao je predsjednik Taekwondo kluba “Bugojno” Hamza Malbašić.

Cilj manifestacije je, dodaje, omogućiti mladim ljudima da, kroz obilježavanje značajnih datuma, daju svoj doprinos razvoju sporta i kulture.

-Osim toga, želja nam je da privučemo njihovu pažnju i da sudjeluju u ovakvim događajima, te da ih motiviramo na razmišljanje da ostanu u BiH - naglasio je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.