EVROPSKO PRVENSTVO

Canjuga: Zamjerali su mi i da Ćamila nema što raditi u reprezentaciji

Na liniji sam s selektorom Šoštarićem svakodnevno, šaljem poruke, komentiram uspjehe

Ćamila je sada tjelesno izuzetno moćna. Arhiva

G. Š./SN

17.12.2020

Vladimir Canjuga napravio je posljednji veliki rezultat s hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom, kada je izborio je plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine na kojima je s generacijom predvođenom Andrejom Penezić i Mirandom Tatari stigao do četvrtfinala.


- Na liniji sam s selektorom Šoštarićem svakodnevno, šaljem poruke, komentiram uspjehe. Prije svega sam oduševljen pristupom i zajedništvom kakvo su Šoka i saradnici uspjeli napraviti u reprezentaciji, rekao je Canjuga za SN i dodao: 


- Prije dvije godine skoro ista ekipa tek je pekla zanat na Euru, imala je sva tri poraza u grupi i dobro je što ga Savez nije mijenjao, te što je ostao uporan i s marljivim radom kroz jezgru Lokomotive uspio podići reprezentaciju na ovom Euru.


Profesor iz Ivanca imao je velike uspjehe i s mladim hrvatskim reprezentacijama u muškoj konkurenciji, a kao dugogodišnji trener varaždinske Koke ima odličan uvid u hrvatski ženski rukomet... Također, Canjuga je u ženskoj selekciji već radio i s nekim današnjim reprezentativkama.


- Posebno sam ponosan što sam prije deset godina na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dao priliku današnjoj kapetanici Katarini Ježić. Bilo mi je malo krivo kad je rekla da je odbačena za Olimpijske igre, ali tada su ispred nje bile druge igračice, a išlo ih je samo 14 i nažalost nije mogla proći. Zamjerali su mi i da Ćamila (Mičijević - op.a.) nema što raditi u selekciji, kada sam je uzeo na Euro 2014., jer je visoka i nespretna. No, sad je tjelesno izuzetno moćna, uvijek može pucati izvana ako odbrana ostane plitko, a posebno me oduševljava njena saradnja s Debelić i Ježić, kao da cijeli život igraju skupa, zaključio je Canjuga.


Rukometašice Hrvatske sutra će u 18 sati nastupiti u historijskom polufinalu Evropskog prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.