RUKOMET

Ivan Čupić od sljedeće sezone u dresu Zagreba

Potpisao trogodišnji ugovor

Čupić: Dolazi iz Vardara. ARHIV

A. Vatreš

5.2.2021

Hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Čupić (34) potpisao je trogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom PPD Zagrebom koji počinje teći 1. jula 2021. godine, objavio je klub.

U bogatoj i uspješnoj karijeri ovaj 34-godišnjak ima čak sedam odličja s reprezentacijom, četiri bronze i tri srebra, a čak tri puta je osvojio rukometnu Ligu prvaka, dva puta u dresu Vardara (2017, 2019), a jednom s Vive Kielceom (2016).

- Punih 15 godina igram u inozemstvu i Zagreb je za mene i moju obitelj došao u pravom trenutku. Sa sportskim direktorom Valčićem sam razgovarao oko toga da klub treba novih ljudi i nove energije. Ja sam se našao u toj viziji i planu kluba za sljedećih nekoliko godina i jednostavno sam odlučio da je vrijeme da se vratim kući te da probam pomoći koliko mogu, također i utjecati na mlade koliko mogu pošto je prisutna i rezultatska kriza - kazao je Čupić.

Čupić je trenutno član Vardara, a tokom karijere igrao je i za Kielce, Rajn Nekar Leven, Gorenje Velenje, Oktavio Vigo, Medvešćak i Metković. Najboljim rukometašem Hrvatske proglašen je 2018. godine.

- S nama starijima i iskusnijima se nadam da će se promijeniti atmosfera svlačionice, također pokušati ćemo dignuti i vratiti Zagreb koliko možemo na stare staze slave kada su bile pune dvorane i kada su padali dobri rezultati. Osjetio sam osjetnu hemiju, ambiciju i novi izazov u karijeri što mi je sigurno pomoglo pri odluci. Vjerujem da će sve izaći na dobro - dodao je Čupić.

Klub je s novim igračem dogovorio saradnju na tri godine počevši od 1. jula 2021. Tako je uz Željka Musu, još jedno veliko rukometno ime pojačalo redove hrvatskog prvaka od iduće sezone.

- Mislim da ne treba trošiti previše riječi o kvaliteti pojačanja koje dolazi u naš klub. Zadovoljni smo da je postignut dogovor i da još jedan reprezentativac dolazi kod nas od sljedeće sezone. Sa svojim iskustvom kako na reprezentativnom polju tako i s osvojena tri naslova Lige prvaka naša ekipa će sigurno profitirati. Želimo Zagreb vratiti tamo gdje pripada na rukometnoj mapi Evrope, i time smo se vodili kod dovođenja zadnjih pojačanja. Nadamo se odličnoj saradnji s Čupićem - rekao je direktor kluba Vedran Šupuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.