EHF OBJAVIO

Vardar od Lige prvaka dijeli milion eura

Krovna kuća evropskog rukometa zahtijeva rješavanje dugovanja

Vardar: Bio na tronu Evrope 2017. i 2019. godine. TWITTER

E. Ćosić

29.6.2021

Evropska rukometna Federacija (EHF) je danas objavila imena šest klubova koji će, zahvaljujući specijalnoj pozivnici pronaći svoje mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka naredne sezone.

Dvostruki prvak Evrope Vardar je imao sigurno učešće od početka. Najbolji tim iz 2017. i 2019. godine je bio među deset klubova koji su bili sigurni učesnici, međutim situacija u makedonskom gigantu i nije tako dobra, pa je njihov nastup u najelitnijem klupskom takmičenju došao pod znak pitanja.

Naime, EHF je danas informisao javnost da Vardar neće da moći da igra u Ligi prvaka, niti u Evropa ligi, ako do 27. jula ne isplati sumu od milion eura. Tolika su dugovanja nastala iz vremena Sergeja Samsonenka, prethodnog vlasnika Vardara. Krovna kuća evropskog rukometa zahtjeva depozit u dvije rate, a prva stiže 13. jula, druga dvije sedmice kasnije. 

Ukoliko Vardar ne uplati novac, EHF ga neće registrovati za evropska takmičenja u narednoj sezoni što bi bio veliki udar za tim koji u svojim vitrinama ima dva trofeja Lige prvaka. Ukoliko se dogodi da Vardar izgubi mjesto u Ligi prvaka, zauzet će ga novi prvak Slovenije, Gorenje Velenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.